Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás aromaterápiával

Fogyás aromaterápiával

Az aromaterápia kifejezés egy francia kémikustól származik, és növényi olajok terápiás felhasználását jelenti, ami később kiegészült a gyógyító célú felhasználással. Az aromaterápia alkalmas egy egész sor egészségi probléma kezelésére, a bőrpanaszoktól a fejfájásig. A fogyást is elősegíti, nem önmagában ugyan, hanem a teljes felépített kúra részeként.
A vanília illata sok tanulmány szerint képes csökkenteni az édességek utáni sóvárgást. Égessünk vaníliaillatú mécsest otthonunkban.
A pacsuliról azt tartják, hogy segít szabályozni az étvágyat. Tegyünk 12 cseppet egy párologtató edénybe, ezzel illatosítva a levegőt.
A bergamott illata szintén jó az étvágy kontroll alatt tartására. Használjuk relaxáló fürdőhöz: cseppentsünk 12 cseppet meleg fürdővizünkbe, mielőtt a kádba ülnénk. Van, aki szerint érdemes a fürdéshez használt illóolajat előbb egy kevés mézben vagy tejben elkeverni, és csak azután adni a fürdővízhez.
A fogyókúrához gyakran társul a bizonytalanság érzése, az önértékelés problémák. Az illóolajok segíthetnek abban is, hogy önbizalmunk jobb legyen, a jázmin vagy a szantálfa nagyon alkalmas erre a célra. Tegyünk 12 cseppet a párologtató edénybe (vagy egy meleg vízzel teli edénybe) önmagukban vagy vegyesen.
Ne engedjük, hogy depressziós hangulat hatalmasodjon el rajtunk. Frusztráló lehet egy szigorú étrendhez alkalmazkodni, főleg hosszú távon, ezért sok diétázónak szüksége lenne hangulatának javítására. Vannak, akik ilyenkor fordulnak újra az evéshez, feleslegessé téve sok addigi erőfeszítést. Ha citromfű- vagy zsályaolajat használunk párologtatásra, enyhíthetünk ezen a hangulaton, mert jó hatással vannak a kedélyre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás