Kezdőlap / Divat-szépség / Műköröm

Műköröm

Egy igazi nő stílusos, elegáns, és persze ápolt is. Egy nő akkor érzi magát igazán jól a bőrében, ha mindennel elégedett és nincs takargatni valója. Ehhez hozzá tartoznak a legkisebb porcikáink, így a körmeink is. Ha valaki nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy alapjáraton mutatós körmei legyenek, a műkörmök segítségével mégis széppé lehet őket varázsolni. A legtöbben olyanok tetetnek fel műkörmöt, akiknek eredetileg kicsik, formátlanok, csúnyák a körmei, vagy akik rágják őket, s ezzel próbálják leszoktatni magukat a rossz szokásukról.
Műkörmöket csináltatni nem olcsó mulatság, de jó, ha szakavatott kezekre bízzuk saját kezeinket.
Többféle műkörömépítése technika létezik. Van az olcsóbb megoldás, amikor egy előgyártott úgy nevezett tip-et ragasztanak fel a körmünkre. Ilyen a drogériákban is beszerezhető. Ezzel a baj az, hogy bár méretre kedvünk szerint igazíthatjuk ollóval, ez a műanyagból készült „köröm” nem biztos, hogy pontosan illeszkedik az eredeti körmünk formájához, és ragasztó ide, vagy oda, nem marad tartósan a helyén.
Emellett vannak a zselés és porcelán épített műkörmök. Műköröm építése során egy sablont helyeznek a saját köröm alá, és erre viszik fel a zselét vagy porcelánt a köröm meghosszabbításaként. Miután UV fény hatására megkötött, a sablont eltávolítják, a körmöt formázzák és polírozzák. Nagyon népszerű a francia vég építése, amikor a köröm szabad részéhez fehér zselét/porcelánt használnak. De manapság hódítanak a hosszúkás, „karomszerű” formák. És persze végtelen módon lehet díszíteni ezeket a remekműveket, csillámporral fel lehet dobni, kis porcelán virágokat lehet rá rakni, és a színekkel is határok nélkül lehet játszani.
A köröm meghosszabbítása nélkül van lehetőség a köröm megerősítésére is, amihez szintén zselét vagy porcelánt használnak, csak a köröm formája és mérete adott.
A műkörmök tartósak és mutatósak. Garantáltan nem szakadnak be, de előfordulhat, hogy egyben leesnek a saját körömről (mert amúgy eltávolítani csak lereszeléssel lehet). Mivel a körmünk folyamatosan nő, ezért pár hetente el kell menni a manikűrösünkhöz, hogy a lenövést feltöltse, vagy teljesen új körmöt építsen.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás