Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás étvágycsökkentő ételekkel

Fogyás étvágycsökkentő ételekkel

A legtöbb fogyókúrával együtt járó éhségérzet könnyen elveheti a kedvünket a diétázástól és megnehezíti azt, hogy kitartsunk kitűzött célunk mellett. Vannak azonban olyan ételek, amelyek csökkentik az étvágyat és ezáltal segítségünkre lehetnek a súlyvesztésben. Ugyan különböző készítmények is kaphatóak erre a célra, de elég csak a zöldségeshez mennünk. Válasszunk olyan ételeket, amelyek telítenek, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaznak. Emellett jó, ha kipróbálunk különféle ételkombinációkat, mert az unalmas ételek szintén a fogyókúra kudarcához vezethetnek.
A zellernek például igen alacsony az energiatartalma, egy csészényi körülbelül 16 kalóriát tartalmaz. Emellett enyhén sós és nyersen ropogós, ami a rágcsálnivaló iránti igényünket kielégítheti.
A lencse amellett, hogy segíti a fogyást, nagyon jó hatással van általános egészségünkre. Sok rostot tartalmaz, ami egyrészt telítettségérzést okoz, másrészt serkenti az emésztést. Stabilizálja a vércukorszintet, megelőzve annak ingadozását, valamint a zsír felhalmozódását. A lencse a rostok mellett gazdag fehérjében, folsavban, vasban és magnéziumban. A fehérje azért hatékony az éhségérzet ellen, mert lassan halad át az emésztőcsatornán. Fél csészényi körülbelül kilenc gramm egészséges proteint tartalmaz. A szokásos barna mellett vörös lencse is kapható, ami hamarabb megpuhul főzéskor. A cukkini egy harmadik, fogyókúrázóknak igen ajánlott zöldség. Egy csészényi alig húsz kalóriát tartalmaz. Főhetjük, megtölthetjük, a zsengébb cukkinit nyersen akár salátának is elkészíthetjük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply