Kezdőlap / Divat-szépség / Nagy fülkagyló

Nagy fülkagyló

A fülkagyló rendellenességeit ügyesen megválasztott hajviselettel is jól el lehet takarni. Egy nőnek csak a haj magasra emelésével készülő frizurákról kell lemondania.
Ha azonban a rendellenesség mégis annyira kifejezett, hogy valakinek a megjelenését határozottan rontja, semmi okunk nincs arra, hogy ne végezzünk el korrekciós beavatkozást. Elsősorban gyermekkorban és fiatalkorban vannak a rendellenes fülűek kortársaik könyörtelen gúnyolódásának kitéve. Ez a helyzet nemcsak a csúfolódás idején okoz bánatot, hanem emiatt lelki törés és a csökkentértékűség érzése is kialakulhat. Szerencsére a fülkagyló rendellenességeket, elsősorban az elálló füleket már nagyon korán operálni lehet. Egyes sebészek úgy gondolják, hogy a beavatkozást csak hétéves kortól kezdve lehet elvégezni. A tapasztalat azonban bebizonyította, hogy a szövődménymentes műtéti megoldásra már óvodáskorban is mód van. Lényeges, hogy ne várjunk sokáig, mert így sok felesleges bánatot megtakaríthatunk gyermekünknek. Természetesen idősebb korban is bármikor lehetséges és ésszerű a beavatkozás elvégzése. Ezt azért is érdemes tudni, mert a fülkagyló koponyához viszonyított elhelyezkedése körülbelül harmincéves korig változhat.
Az elálló fülkagylók tekinthetők a messze leggyakoribb fülrendellenességnek, ahogy ezt mindannyian saját tapasztalatainkból tudjuk. Az anatómusok azt mondják, hogy a fülkagyló és a koponyafal által alkotott szög körülbelül 20° szokott lenni, nőknél ennél valamivel kevesebb. Mérni persze senkinek sem kell, még a sebészeknek sem, mert amit elálló fülnek vagyunk kénytelenek minősíteni, azt egyszerű rátekintéssel megláthatjuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás