Kezdőlap / Divat-szépség / Narancsbőr

Narancsbőr

Narancsbőrnek a zsírszövet egyenetlen lerakódása miatt gödrös felületűvé vált bőrt nevezik. Rendszerint nőknél jelentkezik, a comb, a far, néha a felkar és az alhas bőrén. A narancsbőrt számos természetgyógyász és kozmetikai cég szerint azok a mérgező salakanyagok okozzák, amelyek a sok finomított élelmiszert tartalmazó étrend hatására halmozódnak fel a szövetekben. A vízből, zsírból és salakanyagokból kialakuló szövetzárványok miatt a bőr a narancs héjához hasonlóan gödrössé válik. A természetgyógyászok tisztító étrendet javasolnak, amelyben sok a friss gyümölcs és zöldség, s amelyben nem szerepel tea, kávé, és alkohol.
Azt az elméletet, mely szerint a narancsbőr egyfajta „belső fertőzés” megnyilvánulási formája lenne, semmiféle orvosi bizonyíték nem támasztja alá; csak fölösleges bűntudatot kelt az érintettben. A legtöbb orvos és kutató egyetért abban, hogy a gödrös zsírszövet teljesen normális zsírréteg, és kialakulásához mérgező anyagoknak nincs közük. Sok nő bőre-gyakran még a vékonyabb alkatúaké is-azért válik ilyenné a csípőn és a combon, mert a zsír a női ösztrogén hormon hatására ezeken a testrészeken rakódik le, méghozzá nagyrészt a bőrfelszín alatt, míg a férfiaknál a zsír egy része mélyebben, az izmok alatt raktározódik. Az öregedés során a nők bőre veszít rugalmasságából, a gödrösség kifejezettebbé válik. A narancsbőr tehát a női test sajátos elváltozása, mely nem okoz, és nem jelez semmiféle szervi károsodást. Fontos megjegyezni, hogy a gödrösség a napozástól rosszabbodhat.
A zsírleszívástól, az injekcióktól és az elektroterápiától nem várható tartós hatás, de a masszázs néha segít. Az orvosok szerint a narancsbőr elleni küzdelem legjobb módja a rendszeres testmozgás és a kevés zsírt, sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrend.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás