Narancskúra

A narancsra nem véletlenül mondják, hogy sok benne a C-vitamin, mert tényleg így van. Különösen egy úgynevezett Navel-féle narancsban, amiben 25%-kal több a C-vitamin, mint amennyi egy felnőtt napi szükséglete. A hagyományos narancsból ezt a mennyiséget kettő darabbal tudjuk elérni. A narancsnak emellett kevés a kalóriatartalma, de lédús, rostokban gazdag, és egészséges. A narancskúra, vagy narancsos fogyókúra rendkívül egyszerű, és bár kicsit unalmasnak tűnhet, csak öt napig kell csinálni. A fontos az, hogy a leírt sorrendet tartsuk be, és naponta minél több, de legalább 2 liter ásványvizet, vagy vizet fogyasszunk.
Minden nap ugyanazt reggelizzük: Egy narancs, kettő pirítóssal, és egy csésze kávét, vagy teát igyunk mellé édesítőszerrel.
Első nap ebéd: Egy narancs, egy pohár joghurt, egy tojás, kettő szelet pirítós, és mellé szintén egy csésze kávé, vagy tea. Vacsorára kettő paradicsomot, egy fél salátát, kettő tojást, kettő szelet pirítóst, egy fél joghurtot, és egy csésze kávét, vagy teát. (Estére inkább javasolt a tea kávé helyett.)
Második nap délben ismét ugyanazt készítsük el, mint előző nap. Vacsorára: 6 dkg tatár bifsztek, egy paradicsom, egy narancs, egy szelet pirítós, fél joghurt, kávé, vagy tea.
Harmadnap ebédre: egy narancs, egy joghurt, egy tojás, egy fej saláta, egy csésze kávé, vagy tea. Vacsorára pedig 3 szelet párizsi, egy pirítós, fél joghurt, egy narancs, kávé/tea.
Negyedik nap: ebédre együnk 12 dkg túrót, egy csemege uborkát, egy pirítóst, igyunk hozzá egy csésze teát/kávét; míg vacsorára 6 dkg tatár bifsztek, kettő paradicsom, egy alma, egy pirítós, kávé/tea
Ötödik, egyben utolsó nap: ebédre 20 dkg gépsonka, egy paradicsom, egy pirítós, egy csésze kávé/tea; és vacsorára: 25 dkg párolt zöldség, egy paradicsom, és egy tojás, valamint egy csésze kávé, vagy tea. A diétát egymás után csak háromszor ismételjük, és ajánlott, hogy a testsúly megtartása érdekében minden hétfőn reggelire egy pohár citromos vizet igyunk; ebédre egy almát, és egy pirítóst; vacsorára pedig egy paradicsomot, egy tojást egy pirítóssal.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply