Kezdőlap / Oktatás / Nyelvoktatás / Nyelvtanulás ingyen!

Nyelvtanulás ingyen!

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy súlyos tízezrekért nyelviskolába, vagy magán tanárhoz járjon annak érdekében, hogy megfelelő szinten sajátítson el egy adott idegen nyelvet.
Mai világunk pedig megköveteli, hogy legalább egy idegen nyelven társalgási szinten beszéljünk.
Mi a teendő ilyenkor?
Az internetnek, valamint a szabad információ-áramlásnak köszönhetően már bárki könnyű szerrel tanulhat különböző nyelveket saját otthonában, ráadásul teljesen INGYEN!
A különböző file-cserélő oldalakról könnyű szerrel letölthetünk számos nyelvtanító szoftvert.
Ezeknek nagy előnye, hogy nem csak az adott nyelv nyelvtanát, valamint szókincsét sajátíthatjuk el, hanem mp3, vagy .waw formátumban anyanyelvű emberektől hallva a helyes kiejtést, hangsúlyt is.

E cikk írója például angol-magyar nyelvű szakfordító, aki ugyanezzel a módszerrel tanulja a szerb, valamint török nyelveket, igen jó eredménnyel.

Kétségtelen, hogy a lehető legjobb és legmegbízhatóbb módja a nyelvtanulásnak az anyanyelvi környezet, de ez sok pénzbe kerülne, így fontos, hogy megtaláljuk a módját, hogy itthon pótoljuk.
A különböző Instant Messengereknek (MSN, Skype, Miranda IM, stb…) köszönhetően ingyen beszélgethetünk más nyelvű emberekkel, ezzel is elősegítve a már fent említett készségek csiszolását.
Rendkívül hasznos, és kellemes módja még egy adott nyelv használatának gyakorlására, ha kedvenc filmjeinket először magyar szinkronnal, és a célnyelv felirataival, majd idegen nyelven, magyar felirattal nézzük meg.
Később, mikor már biztonságosan alkalmazzuk az adott nyelvet, már nyugodtan nézhetünk filmeket eredeti nyelven, magyar felirat nélkül!
Ez több okból is fantasztikus élmény!
Egyrészt, kétségtelen, hogy sikerélményt nyújt számunkra, másrészt pedig végre valóban reális képet kaphatunk kedvenc színészünk alakítását illetően, mivel az ő saját hangján szólal meg.
Ezek a kis apró trükkök mindenki számára könnyen elérhetőek, mégis sokban hozzájárulnak az aktív nyelvtanuláshoz.
Mindamellett, hogy ingyenes, és magunk szabjuk meg, mikor, mennyi ideig óhajtunk tanulni, még szórakoztató is, így a tanulás nem egy szükséges rossz, vagy kötelesség, hanem sokkalta inkább kikapcsolódás lesz, és így természetesen az eredmény sem marad el!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk nyelvet?

Nyelvet elsajátítani nem könnyű, de nem lehetetlen. Több olyan módszer létezik, amivel könnyen és hatásosan …

Leave a Reply