Kezdőlap / Oktatás / Nyelvoktatás / Online nyelvtanulás

Online nyelvtanulás

Külföldön már rég jól bevált szokásnak számít egy idegen nyelv online elsajátítása.
Erre kétféle lehetőségünk van:

– Teljesen autodidakta módon, önmagunk tanuljuk meg a nyelvtani részeket, a helyes kiejtést, hangsúlyt pedig anyanyelvi környezetben élők ismeretsége, vagy éppen letölthető hang file-ok segítsége révén sajátítjuk el.

– Vagy instant messenger-ek által (MSN, Yahoo, Skype, Miranda, stb…), ahol a csevegő partnerünk szintén lehet az adott nyelv anyanyelvű tagja, vagy egy nyelvtanár – ebben az esetben általában fizetnünk kell egy előre egyeztetett x összeget-.

Az online nyelvtanulás egyik legnagyobb előnye az, hogy saját otthonunkban lehetőségünk nyílik tudásunk gyarapítására, nem kell utaznunk, ráadásul a tanulás metódusa is teljes mértékben hozzánk igazodik, mivel egyedül vagyunk tanulók, nem kell egy x fős csoport tempójához igazodnunk.
Mivel minden figyelem csak ránk terelődik, így van időnk bőven, hogy megvitassuk a kérdéseket, – amennyiben szükséges – többször vegyünk át egy-egy kérdéses anyagrészt.

Már bárki szabadon – és ingyen – letölthet különböző nyelvtanító szoftvereket, amik nem csak a szókincset, de az olykor száraznak, vagy épp nehéznek tűnő nyelvtani anyagot is magában foglalják.
Azzal, hogy saját magunk osszuk be az időnket, és a nyelvtanulás eme – nálunk még – viszonylag új módját válasszuk, könnyen rájövünk, hogy sokkal gyorsabban haladhatunk, ráadásul kevésbé feszélyező a környezet is.
Mivel a mai világban már két idegen nyelv ismerete ajánlott, bárki bátran belevághat bármilyen nyelvbe, hiszen az esetleges kezdeti kudarcokról se tudhat rajtunk kívül senki más…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk nyelvet?

Nyelvet elsajátítani nem könnyű, de nem lehetetlen. Több olyan módszer létezik, amivel könnyen és hatásosan …

Hozzászólás