Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Oldjuk meg problémáinkat

Oldjuk meg problémáinkat

A meditáció során kizárhatjuk a negatív gondolatokat, meglelhetjük a harmóniát, mely a rohanó világban oly ritka. Azonban nem mindenki elégszik meg ennyivel, hisz annyi rejtett tartaléka van még agyunknak, az, hogy csak elkezdünk meditálni és várjuk, hogy történjen valami nem minden. Amiről eddig beszéltünk, az a passzív meditáció, azonban a dinamikus, illetve az agykontroll segítségével felhasználhatjuk elménket a különböző problémáink megoldásához.

A meditáció probléma-megoldási képességei nem kérdésesek, az agykontroll segítségével megtalálhatjuk elveszettnek hitt tárgyainkat, emlékeinket, fejleszthetjük memóriánkat, önbizalmunkat, segítséget nyújthat a betegségekből való kilábalásból és meglelhetjük hatodik érzékünket is. Bármilyen jellegzetes, akár mindennapos problémákra is választ találhatunk. Mindezt egy egyszerű meditációval nem tudnánk megvalósítani, azonban az agykontroll itt lép be a képbe.

Hogyan is működik az agykontroll és a problémamegoldás? Mielőtt elgondolkoznánk, hogy mely gondokra keressük a választ, nem árt szem előtt tartanunk néhány dolgot, melyek nélkül nem fog működni az egész. Fontos, hogy csak olyan problémákra fogjuk megkapni a megoldást, melynek bekövetkeztére nagyon vágyunk (például egy előléptetés), hinnünk is kell abban, hogy bekövetkezik, el is kell várnunk, hogy bekövetkezzen, végül pedig csak olyan megoldást kaphatunk, mellyel senkinek nem okozhatunk bajt. Ez utóbbi törvényszerű is, hiszen a meditációs szinteken ez képtelenség.

Mindez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a képzeletbeli képernyőnkön megjelenítünk egy olyan múltbeli eseményt, amely a problémánkkal összefüggésben van. Éljük át ezt a helyzetet a legmélyebben. Ezek után annyi a dolgunk, hogy egy olyan eseményt is megjelenítünk vizualizálva, mely a probléma megoldásának pillanata volna, illetve egy újabbat, melyen átérezzük, hogy milyen az, amikor a probléma megoldódik. Fontos, hogy éljük át az eseményeket, mintha ott volnánk, szagoljunk, érzékeljünk, halljunk, érezzük az örömöt. Idővel azt vesszük észre, hogy egyre több problémánkat fogjuk így megoldani, és csak egy kérdés marad bennünk; miért nem találkoztunk hamarabb a módszerrel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Relaxáció az agykontrollban

Bizonyára tapasztaltad már, hogy az álom és az ébrenlét határán lenni milyen kellemes és nyugodt …

Hozzászólás