Kezdőlap / Divat-szépség / Orrműtét menete

Orrműtét menete

A beavatkozást helyi vagy általános érzéstelenítésben végzik. Az altatás elsősorban olyan betegek esetében ajánlatos, akik az orvos minden megnyugtató tájékoztatása ellenére is aggodalommal készülnek a műtétre. Az, hogy nem lesznek kénytelenek a beavatkozást tudatosan átélni, általában meg szokta nyugtatni 8ket. Jó azonban, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a lokális érzéstelenítés sem jelenti azt, hogy műtét alatt teljesen éber marad a beteg. Nagyon gyakran az derül ki, hogy helyi érzéstelenítés alkalmazása után sem képesek a betegek a műtét részleteire visszaemlékezni, mert ekkor sincsenek teljesen tudatuknál. Végső soron mindenki maga dönt arról, hogy az érzéstelenítés melyik formáját kívánja, kivéve, ha a sebész valamilyen egyéni ok miatt különösen fontos érveket sorakoztat fel az egyik vagy a másik módszer mellett.
Az arcnak nincs még egy olyan része, amelyen annyiféle deformitás fordulna elő, mint az orron. Ennek megfelelően a beavatkozások során szükséges teendők is nagymértékben különböznek. Amikor csak mód van rá, az egész műtétet a bőr alatt végezzük, például az orr olyan gyakori megkisebbítését. Ezzel már eleve kizárjuk a látható heg képződésének veszélyét.
Az első feladat az orr porcrendszeréról leemelni a bőrt. Ezután az elődomborodó rész vésővel való eltávolítása következik. Az úgynevezett Joseph-fűrész segítségével ezután mindkét oldalt keskenyebbre szabjuk az orrot. (A Joseph-fűrész az első korszerű orrkorrekciót végző berlini sebészről kapta nevét. Enyhe ujjnyomással tüntetjük el a következő lépés során azt a kis üreget, amely az eltávolított rész helyén maradt. A következőkben bele kell metszeni az orr két felét elválasztó sövénybe és az orrszárnyakba. Ekkor megemelhetővé válik az orr csúcsa, és kialakítható az orr új formája. A nyálkahártyát olyan varrattal zárja a sebész, amely néhány nap alatt felszívódik. Ezután már csak kötéssel kell ellátni a beteget.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás