Kezdőlap / Egészség és fitness / Rákkeltő anyag

Rákkeltő anyag

Számtalan ember gondolja, hogy otthon nem érheti baj, nem lehet része a rákkeltő anyagokhoz. Nagy tévedés! Egyre inkább jellemző, hogy otthonunkban mi magunk halmozzuk fel a rákot okozó anyagokat. Több tanulmány folyik arról, hogy a nők körében a megnövekedett számú mellrákot és méhnyakrákot mi válthatja ki. Arról nem is beszélve, hogy nem csak rosszindulatú elváltozást okozhatnak a háztartásban előszeretettel használt vegyszerek, hanem meddőséget, vagy terhesség esetén, rendellenes fejlődést, esetlegesen vetélést. Nézzük át azokat a leginkább általános mérgeket, melyek szinte minden otthonban megtalálhatóak.
Légfrissítőkben, WC tisztítókban, de egyéb háztartási tisztítószerek egyik alkotója az 1,4-diklór-benzon. Ez az anyag károsítja a tüdő szöveteit, és a szervek természetes mérgezéséért felelős. Jelenleg minden amerikai véréből kimutatható. Második leggyakoribb anyag amely minden fenyő-, citrom- és narancs aromával illatosított tisztítószerek alkotója a terpén származékok. Ezek a származék anyagok a levegőben lévő ózonnal kölcsönhatásba lépnek és rákkeltő hatású anyagot hoznak létre. Továbbá a megtalálható a tisztítószerekben a legismertebb humán rákkeltő anyag, mely növeli a vérbetegségek kockázatát, közöttük a leukémiát, illetve mérgezi a szervezet egészét, ez az anyag a benzol, mely általánosan jellemző a tisztítószerekben.
Születési és fejlődési rendellenességet okoz a sztirol, mely rengeteg háztartásiszer fő alkotója. De összefüggésbe hozható a meddőségi problémákkal is.
A legdrasztikusabb a fenol előfordulása, mely még a szájvízben is előfordul, és komoly szív károsodást, vérkeringés zavarokat és légzőszervi gondokat eredményezhet. Továbbá felelős lehet a máj, a vese és a szem károsodásában is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás