Kezdőlap / Divat-szépség / Rinoplasztikai beavatkozás

Rinoplasztikai beavatkozás

Az orrműtétek során nemcsak a bőrrel és bőr alatti szövetekkel, hanem porccal és csonttal is dolgunk van. Ennek megfelelően a gyógyulás folyamata is jóval tovább tart, mint a többi beavatkozás után. Meg kell említeni még azt is, hogy ennek az elhúzódó folyamatnak olyan változások is következményei lehetnek, amelyek nem egészen felelnek meg a kezdeti várakozásoknak. Ez a magyarázata annak, hogy épp a rinoplasztikai beavatkozások után a nem megfelelő eredmények aránya nagyobb, mint a többi, arcon végzett műtét után.
A sebész feladata az is, hogy a gyógyulási folyamat során várhatóan bekövetkez8 fejleményeket előre lássa, és azok megoldására felkészüljön. A betegnek azonban nem szabad csalódnia, ha az orvos már az első megbeszélések során részletesen megtárgyalja vele az ilyen lehetőségeket is. „Az orr – mondotta egyszer Rees professzor, a híres amerikai szépítő sebész – nem agyagtömb vagy fadarab, amelyet az orvos a beteg kívánságainak megfelelően formálgathat.”
A rinoplasztikai beavatkozás előfeltétele, hogy a beteg testileg jó állapotban legyen, rendelkezzék a szükséges lelki kiegyensúlyozottsággal is, továbbá várakozásai ne menjenek túl a lehetőségek határain, ne legyenek megvalósíthatatlan kívánságai. A nő orra 15-16 éves korra teljesen kialakul, férfiaknál pedig 16-17 éves korra zárul le a fejlődése. Ebből kitűnik, hogy a fiatalabbak előnyösebb helyzetben vannak. Sokszor azt a következtetést vonják le, hogy rinoplasztika szempontjából a tizenéves kor utolsó esztendei a legkedvezőbbek. Semmi ellenvetésünk nem lehet ezzel a felfogással szemben, különösen akkor, ha arra a mindenki által ismert tényre gondolunk, hogy a gyógyulási folyamat fiatalkorban sokkal gyorsabb, mint a későbbiek során.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás