Kezdőlap / Kanári-szigetek / Santa Cruz de Tenerife karnevál

Santa Cruz de Tenerife karnevál

A karnevál Santa Cruz de Tenerife egyik leglátványosabb eseménye , minden februárban megrendezik a Kanári-szigetek legnagyobbikán Tenerifén. Rió de Janerio után a második legnagyobb karnevált tartják Santa Cruz-ban, ebből az apropóból e két város testvérvárossá lépett elő. 1980 óta ez a karnevál a turizmus közkedvelt célpontja. Tenerife most arra törekszik, hogy a világörökség részét képezze a rendezvény, ahol emberek ezrei táncolnak hajnalig jelmezben minden éjszaka, míg el nem érnek hamvazó szerdáig, amikor a karnevál időszakának hivatalosan vége szakad.
Erre a februártól márciusig tartó őrületre már hetekkel, hónapokkal előtte készülődnek hatalmas kocsikat (Caroza), készítenek a felvonulásra.
A nők és férfiak mind egytől-egyik gyönyörű jelmezeket öltenek, a bámészkodók és turisták csodaszép állarcokat vehetnek maguknak, amiben elvegyülhetnek a hömpölygő karneváli hangulatban. A rendezvények legtöbbjére a kikötőben kerül sor, ahol kiváló zenekarok ritmusaira táncolhatnak az erre vállalkozók. A 14 karneváli nap alatt, ami februárban kezdődik, mindenféle programok színesítik a hangulatot, ilyen a királynő illetve hercegnőválasztás, vagy például a szépségkirálynő választás is. Ezeket az eseményeket a Spanyol televízió is közvetíti.
Az utolsó karneváli esemény az Entierro de la Sardina az-az a szardínia temetése. Ezen az utolsó ünnepen a résztvevők feketébe öltöznek és egy kézzel készített halat temetnek bele a homokba. Ezzel kifejezve azt, hogy véget ért a karnevál és elbúcsúztatják a szellemét. Ha valaki februárban látogat el a szigetre, semmiképpen nem szabad kihagynia a karnevált Santa Cruz –ban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás