Kezdőlap / Cukorbetegség / A bükki füvesember teája cukorbetegségre

A bükki füvesember teája cukorbetegségre

A cukorbetegség gyógyítására eddig nagyrészt csak az orvostudomány nyújtott megoldást, azonban tömegessé válása és az olykor kényelmetlen inzulin-injekció arra készteti az embereket, hogy más, alternatív gyógymódok után nézzenek. Az egyik lehetőség a gyógynövény-terápiában rejlik, és itt is külön kell megemlíteni Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesember néven elhíresült bükkszentkereszti nyugdíjast. Gyógyteakeveréke rengeteg ember betegségén segített már, és nem egy cukorbeteg, aki az ő teáját fogyasztotta, elhagyhatta a gyógyszereket, nem kellett naponta akár több alkalommal is inzulinnal injekcióznia magát.
Szabó Gyuri bácsi tudását nagyanyjától kapta, aki nyolc évig tanította őt a természet adta gyógynövények jótékony hatásaira. A cukorbetegséget pozitívan befolyásoló teakeverék receptjét is a nagymama hagyta a bükki füvesemberre, amelyet ő továbbfejlesztett és Györgytea néven híresült el. A heti 1-2 csészétől a napi 3-4 csészéig is változhat az adagolása, ez természetesen a vércukorszinttől függ.
A teakeverék lényege, hogy fogyasztása esetén megnöveli a tápanyagok felszívódási idejét ezáltal több időt hagyva a szervezetnek, hogy saját maga termeljen inzulint – így beállítja a cukorszintet, továbbá a az esetleges szövődmények kialakulását is meggátolja. A tea összetevői: orbáncfű, csalánlevél, gyermekláncfű, feketeáfonyalevél és kafán gyökér. A teák aránya képezi Gyuri bácsi titkát, továbbá az sem mindegy, hogy a gyógynövények mikor kerülnek begyűjtésre, ugyanis nem mindig azonos a hatóanyagtartalmuk. A bükki erdők speciális klímája is hozzájárul az itt termő gyógynövények minőségéhez.
További előnye a teakeveréknek – és egyben a füvesember többi teájának is – hogy mindegyik növény Magyarországon honos, így szabadon hozzá lehet jutni. A teakeveréket Gyuri bácsi bevizsgáltatta, így az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével lehet kapni. Az orvosok ajánlása és a csak pozitív visszajelzések a garancia arra, hogy tényleg hatásos gyógymódról van szó, amely ráadásul abszolút természetes anyagokból készül, és a gyógyszerek káros mellékhatásai sem jelentkeznek, nem károsítja a májat. Sőt, a Diabess-tea szabadalom, valamint gyógyhatású készítményként is elismerték. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tea csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett fogyasztható, hiszen a vércukorszint a tea fogyasztása alatt változik, így a tabletta vagy az inzulin adagjának módosítása is szükségessé válik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás