Kezdőlap / Cukorbetegség / A bükki füvesember teája cukorbetegségre

A bükki füvesember teája cukorbetegségre

A cukorbetegség gyógyítására eddig nagyrészt csak az orvostudomány nyújtott megoldást, azonban tömegessé válása és az olykor kényelmetlen inzulin-injekció arra készteti az embereket, hogy más, alternatív gyógymódok után nézzenek. Az egyik lehetőség a gyógynövény-terápiában rejlik, és itt is külön kell megemlíteni Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesember néven elhíresült bükkszentkereszti nyugdíjast. Gyógyteakeveréke rengeteg ember betegségén segített már, és nem egy cukorbeteg, aki az ő teáját fogyasztotta, elhagyhatta a gyógyszereket, nem kellett naponta akár több alkalommal is inzulinnal injekcióznia magát.
Szabó Gyuri bácsi tudását nagyanyjától kapta, aki nyolc évig tanította őt a természet adta gyógynövények jótékony hatásaira. A cukorbetegséget pozitívan befolyásoló teakeverék receptjét is a nagymama hagyta a bükki füvesemberre, amelyet ő továbbfejlesztett és Györgytea néven híresült el. A heti 1-2 csészétől a napi 3-4 csészéig is változhat az adagolása, ez természetesen a vércukorszinttől függ.
A teakeverék lényege, hogy fogyasztása esetén megnöveli a tápanyagok felszívódási idejét ezáltal több időt hagyva a szervezetnek, hogy saját maga termeljen inzulint – így beállítja a cukorszintet, továbbá a az esetleges szövődmények kialakulását is meggátolja. A tea összetevői: orbáncfű, csalánlevél, gyermekláncfű, feketeáfonyalevél és kafán gyökér. A teák aránya képezi Gyuri bácsi titkát, továbbá az sem mindegy, hogy a gyógynövények mikor kerülnek begyűjtésre, ugyanis nem mindig azonos a hatóanyagtartalmuk. A bükki erdők speciális klímája is hozzájárul az itt termő gyógynövények minőségéhez.
További előnye a teakeveréknek – és egyben a füvesember többi teájának is – hogy mindegyik növény Magyarországon honos, így szabadon hozzá lehet jutni. A teakeveréket Gyuri bácsi bevizsgáltatta, így az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével lehet kapni. Az orvosok ajánlása és a csak pozitív visszajelzések a garancia arra, hogy tényleg hatásos gyógymódról van szó, amely ráadásul abszolút természetes anyagokból készül, és a gyógyszerek káros mellékhatásai sem jelentkeznek, nem károsítja a májat. Sőt, a Diabess-tea szabadalom, valamint gyógyhatású készítményként is elismerték. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tea csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett fogyasztható, hiszen a vércukorszint a tea fogyasztása alatt változik, így a tabletta vagy az inzulin adagjának módosítása is szükségessé válik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás