Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Segítség a munkám kövérít

Segítség a munkám kövérít

Már több éve egy irodában ülsz és nyomogatod a billentyűzetet?
Amit csak tudsz az asztalodhoz hozatsz? Olykor még az asztalod mellől való felállás is nehezedre esik?
Akkor te munka-alkoholista vagy, és ráadásul az elhízás veszélye is fenyeget, kivéve ha nem valami csoda géneket örököltél az őseidtől.
A leggyakoribb hiba, amit ilyenkor elkövetnek az irodai dolgozók, hogy megfeledkeznek az étkezésről, és estére többnyire olyan farkas éhség tör rájuk, ami a hűtőjük egész tartalmát „veszélyezteti”. Éppen ennek a rossz táplálkozási szokásnak köszönhetően nincs energiájuk kondi termekbe eljárni, ráadásul a helytelen táplálkozás miatt a munkájukban sem tudják a maximumot teljesíteni, gátat vetve minden lehetséges eredménynek, fejlődésnek.
Íme néhány tipp arra, hogy miként léphetünk ki ebből az ördögi körből. Reggel, ha edzéssel kezded a napot, az beindítja a testet és a szellemet egyaránt. Utána érdemes egy órát várni a reggeliig. A reggeli minden esetben rostban gazdag és kiadós legyen. Próbálj ki minél többféle ételt, például gabonaszeletet, fehérje turmixot, zabkását vagy gyümölcsöt sajttal.
Próbálj minél kevesebbet nassolni a gép előtt, hidd el sokat számít. Ha az emeleten dolgozol, ne használj liftet, a lépcsőt használd helyette.
Ha a hét minden napján egész nap dolgozol a bevásárlást hétvégére tedd. Írd fel mit szeretnél arra a hétre elkészíteni, tervezz előre. Főzz saját ebédet magadnak, mert csak így tudhatod biztosan, hogy mit eszel, és jobban is fog esni, ha azt eszed amit szeretsz, és nem azt amit a lenti büfé kínál neked.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás