Kezdőlap / Állatok / Macska / Selkirk rex

Selkirk rex

1987-ben Montánában született egy tarka nőstény cica, melynek göndör szőrzete és bajusza volt . A gazdája Jeri Newmanhez tovább tenyésztette. A fajta nevét a származási helyének közelében fekvő Selkirk-hegyről kapta.
A selkirk rex egyike a legújabb macskafajtáknak, amely természetes úton alakult ki. A selkirkeknél a göndör szőrt domináns gén okozza. A bundája lehet rövid, vagy hosszú is.
Jellemzői
A selkrik rex nagytestű, egészséges, nehéz csontú és strapabíró macskák. A feje kerek, masszív. A koponya széles, az áll erős Az orra egyenes, rövid és széles, a profil ívelt. A pofacsont vaskos, telt. A fülei közepes hosszúak, egymástól távol helyezkednek el, széles alapúak, végük enyhén lekerekített. A kerek szemei nagyok, színük összhangban van a bunda színével. A nyaka erős, rövid. A mellkas és a váll masszív és széles. A szőrzet a macska változatától függ a rövid szőrűnél : rövid, plüss, kettős, dús aljszőrzettel. A szőr hangsúlyozottan hullámos. A félhosszú szőrűnél, lágy, félhosszú, dús aljszőrzettel, lazán leomló “csigákkal”. A szőrzet színe minden szín, még a sziámi színezet is, elfogadott.
A lábai közepes hosszúak,és izmosak. A vastag mancsai kerekek. A vastag farka közepesen hosszú, a vége lekerekített.
A hosszú szőrű selkirk külleme egészen egyedülálló. A testsúlya 3-5 kg.
Természete:
A seklkrik rex engedelmes, emberszerető, szereti a simogatást a dédelgetést, kiegyensúlyozott, nyugodt ás türelmes fajta. A bundáját elég hetente átfésülni, vigyázni kell a szőrzet göndörségére.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Macska-hűség

Úgy tudni, hogy a macskák nem a gazdájukhoz, hanem a házhoz ragaszkodnak, ahhoz hűségesek. Ursula …

Hozzászólás