Kezdőlap / Hitel / Spóroljunk a hitel járulékos költségein!

Spóroljunk a hitel járulékos költségein!

A hitel felvétel rengeteg költséggel jár, ezért nem mindegy, melyik bankot választjuk. Alaposan vizsgáljuk meg a különböző ajánlatokat, mert bizony nem kevés pénz múlhat ezen.
Az első és legfontosabb kérdés, hogy ki intézze a hitelfelvételt. Amennyiben nincs semmi probléma, például másik hitel, kevés jövedelem, esetleg BAR lista, és nem sajnáljuk az időt az ügyintézésre, akkor érdemes megpróbálni hitelközvetítő bevonása nélkül intézni a dolgot. Igaz kicsit tovább fog tartani, és sok dolognak utána kell járni, de nem lehetetlen. (A cikk írója is a feleségével közösen rendezte el a lakáshitel felvétel folyamatát) Ha magunk intézzük a hitelfelvételt, akkor már megspóroltunk egy nem is kicsi összeget, ugyanis a hitelközvetítők általában jutalékos rendszerben dolgoznak.
A közvetítők jutalékán kívül is vannak még más költségek, amikkel találkozni fogunk. Mik ezek? Folyósítási jutalék, Közjegyzői díj, ha jelzáloghitel, akkor értékbecslői díj. Ezek összesen akár százezres nagyságrendű összeget is jelenthetnek. Azonban sok bank kínál akciós hiteleket, amikor valamelyik, vagy akár az összes felmerülő költséget elengedik. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell kifizetni. Ki kell fizetni, de a hitel folyósítása után a kedvezményt jóváírják a bankszámlánkon.
A bank általában bizonyos feltételek teljesüléséhez köti ezt a kedvezmény. Például kikötés, hogy a fizetésünket a banknál vezetett folyószámlára utalják, és mondjuk legyen csoportos beszedési megbízás is a folyószámlánkon.
Ha tehát úgy ítéljük meg a helyzetünket, hogy nagy valószínűséggel megkaphatjuk a hitelt, és van némi szabadidőnk, akkor mindenképp magunk intézzük, és minél több bankkal vegyük fel a kapcsolatot. Ne sajnáljuk a időt, hisz egy lakáshitel esetében akár az első 3-4 havi törlesztő részletnek megfelelő összeget is megspórolhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Leave a Reply