Súlytartás

Ha nem szeretnénk extra kiadásba bocsátkozni, és olyan ételekre vágyunk, amelyeket az egész család szívesen fogyaszt, akkor válasszuk a súlyfenntartó alapprogramot.
Ez olcsó, könnyen elkészíthető ételeket kínál, hiszen a hozzávalók többségét saját konyhánkban is
megtaláljuk. Néhány esetben ízlésünknek és a kéznél lévő hozzávalóknak megfelelően változtathatunk kicsit a recepteken. Például a futóbabot helyettesíthetjük kelbimbóval vagy spenóttal; ahogy a lazacot is felválthatjuk lepényhallal vagy tőkehallal.
Az egyes hozzávalók zsírégető tulajdonságát sok recept megemlíti, hogy könnyebben megjegyezhető legyen. A receptek mennyiségi előírásai szükség szerint módosíthatók. Ami a legfontosabb: szokjunk rá az élvezetes étkezésre, és hagyatkozzunk saját megérzéseinkre.
Az étkezési tervet be kell tartani. Kihagyhatjuk az általunk nem kedvelt ételeket, de próbáljuk meg ezeket mindig hasonló tápértékűvel helyettesíteni: például a 3. napi menüben szereplő kevergetve sütött citromos csirkéhez felhasználhatunk sovány sertés- és borjúhúst, friss vagy kiolvasztott halat is. Az ételek helyettesítése esetén érdemes összehasonlítani kalóriaértéküket – mindig olvassuk el a csomagoláson szereplő adatokat.
Éhség esetén mindig ehetünk a zsírégető levesből vagy a negatív kalóriájú
élelmiszerek listáján szereplő zöldségekből és rágcsálnivalókból.
„Csipegessünk”, vagyis három-négy óránként együnk kisebb adag ételeket.
Igyunk legalább nyolc nagy pohár palackozott vizet mindennap, plusz gyógyteákat, teát és kávét (ha szeretjük), a napi tejadag felhasználásával.
Csak a javasolt saláta- és egyéb önteteket használjuk.
Továbbra is naponta mérjük meg és jegyezzük fel a testsúlyt.
Tartsuk szem előtt céljainkat és önmagunknak tett ígéreteinket, és naponta tűzzünk ki új célokat.
Kerüljük az alkoholt, az üdítőitalokat és az édességeket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply