Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Tanácsok a fotózáshoz

Tanácsok a fotózáshoz

Az esküvői fotózás már általában az esküvő hajrájában történik, amikor már majdnem minden előkészülettel megvan az jegyespár, és mivel az esküvői fotók életre szóló emlékként szolgálnak, érdemes előtte a pihenésre is időt szánni, hogy minél jobban sikerüljenek a képek, illetve, hogy az a néhány óra önfeledten telhessen el.
A leggyakrabban az esküvő napján, a szertartások kezdete előtt (még délelőtt) szokták tartani a fotózást, de sor kerülhet rá az ünnepi vacsora előtt is (közvetlenül a szertartások után), bár addig a vendégsereg időtöltéséről gondoskodni kell. Vagy akár a lakodalom közben is eltűnhet az ifjú pár egy kisebb időre, yga sort keríthetnek a például naplementi fotózásra is. És ha valami különlegeset is szeretne az ifjú pár, akkor arra a remek alkalom az esküvő után az úgynevezett Trash The Dress fotózás, ahol szokatlan körülmények között készülnek fotók a párról (tóban, összekoszolt ruhában, vagy érdekes kiegészítőkkel).
A fotózás szervezésekor azonban mindenképpen gondoskodni kell arról is, hogy legyen egy B-terv, arra az esetre, ha az időjárás nem kedvez az eredeti elképzelésnek. Ebben az esetben sor kerülhet műtermi fotózásra, vagy el kell halasztani egy későbbi időpontra (ezt természetesen érdemes előre lebeszélni a kiválasztott szakemberrel, illetve a sminkessel, fodrásszal, hogy eső esetén vállalja-e ezt is).
Egy-egy fotózás időtartama 1-1,5 óra is lehet, ezért fontos, hogy nyugodta hangulatban, vidáman vágjanak neki, a fotós mindenben segíteni fog: hova, hogyan álljon a mennyasszony, a vőlegény, rengeteg tanácsot ad majd, emiatt nem kell aggódni. Sminkkészletet érdemes a magunkkal vinni! Az esküvőn készült képeknél pedig jó, ha van egy előre megbeszélt forgatókönyv, hogy ki szerepeljen (menyasszony, vőlegény családja, tanúk, koszorúslányok stb.) a képeken az ifjú párral, nehogy lemaradjon valaki.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás