Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete majd 2000 km2-es területével. A többi szigethez hasonlóan kellemes időjárás várja az utazót egész évben. Hegye, a Pico del Teide 3.718 m magasságával egyben Spanyolország legmagasabb pontja. A hegy tetején egy 200 méteres függővasút segítségével tekinthetünk körbe, illetve csodálhatjuk meg a vulkanikus krátert.
A legzöldebb sziget kiváló terepet nyújt az aktív pihenést kedvelő turistáknak, akik elsősorban a gyalogtúrákban és kerékpártúrákban lelik örömüket utazásaik során. A sziget északi része leginkább változatos növényvilágáról híres, míg középen a hegyvidéki jelleg a meghatározó. A déli részen alakultak ki a legforgalmasabb és legpezsgőbb idegenforgalmi központok. Itt található az egyik legismertebb strand, a Playa de las Américas. Az északi parton is találhatnak a fürdőzést kedvelők strandokat, azonban azok valamivel kisebbek, mint a déli part hatalmas fürdőhelyei, és ott a partot lávahomok fedi. Puerto de la Cruz városa nyújtja számunkra az egyik legnagyobb látványosságot, a Loro Parque-ot, mely tulajdonképpen egy pompás állat- és botanikus kert. Különféle állatok, kaktuszkiállítás, hatalmas akvárium, idomított állatok előadása teheti színesebbé az egész család nyaralását. Akit vonzanak a legendák, azoknak érdemes ellátogatni a misztikus sárkányfához, Icod de los Vinos városába, melyről az a hír járja, hogy 1000 éves, és a belőle folyó nedű gyógyító erővel bír.
Tenerife, az örökzöld sziget számos csodája lehet újabb bizonyíték arra, hogy a Kanári-szigetek minden egyes szigetének megtekintésére egy-egy utazást érdemes szentelnünk, hogy alaposan bejárhassuk, és megismerhessük azok minden értékét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Leave a Reply