Kezdőlap / Egészség és fitness / Természet adta egészség-Aloe vera

Természet adta egészség-Aloe vera

A sivatagi liliomnak is nevezett növény gyógyhatását már az ókorban ismerték, és használták, a sebesült katonák sérüléseit gyógyították vele. Az indián kuruzslók is ismerték, és a hagyományos kínai orvoslásnak is az egyik alapanyaga. A növény húsos leveleit kell kettévágni hosszanti irányban, hogy a sűrű, kocsonyás gélhez hozzájussunk. A frissen szedett levélből akár azonnal az arcra kenhetjük a gélt pakolásként; megnyugtatja a gyulladt bőrt, és beindítja a sejtek regenerálódását. Számos szépészeti termék alapanyaga, ugyanis ránctalanító, és hidratáló hatással is bír: a bőr négyszer gyorsabban szívja magába az aloe vera gélt, mint a vizet, eme tulajdonsága miatt napvédő krémek gyártásánál is használják.
Belsőleg is alkalmazható az aloe vera, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket tartalmaz, melyekre szervezetünknek minden esetben szüksége van. Torokgyulladás kezelésére egy pohár langyos vízbe keverjünk el darabokra vágott aloet, majd ezzel gargalizáljunk. Néhány perc alatt házilag készíthetünk a levélből kinyert gél felhasználásával frissítő, és egészséges italt magunknak, melyet ízlésünknek megfelelően ízesííthetünk. Méregtelenítő hatása egyensúlyban tartja az emésztést, és a kiválasztást.
Otthon is nevelhetünk aloe verát. Nyáron a szabadban érzi jól magát a növény: világos helyet keressünk neki a kertben, csak a tűző naptól védjük, és nagyobb eső után ügyeljünk arra, hogy pangó víz ne maradjon a tálkájában. Téli, nyugalmi időszakban a lakásban, vagy világosabb folyósón keressünk helyet a növénynek.
Mindenképpen elkél otthonunkban egy cserép aloe vera, azt azonban ne felejtsük el, hogy ez nem gyógyszer, csupán elősegíti a gyógyulást, segít egészségünk megőrzésében!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás