Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Természetes fogyasztóanyagok

Természetes fogyasztóanyagok

A fogyáshoz vezető út simább, mint gondolnánk. A leghatékonyabb fogyasztószerek ugyanis jelen vannak szervezetünkben.
Aktiválni kell őket, és amennyiben sikerül, még alvás közben is csökkenthetjük súlyunkat.

Glukagon: zsírpárnák a csípőn, a combon, a hason – túl kevés a hasnyálmirigy termelte glukagon hormon a szervezetünkben. Ez az anyag ugyanis elősegíti, hogy a zsír kimozduljon a szervezet zsírraktáraiból, majd teljesen elégeti azt. Működéséhez fehérjére van szükség. Napi 1,5 dl sovány tej, 15 dkg sovány tejtermék vagy 10 dkg csirkemell elég ahhoz, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű glukagont termeljen.

Dopamin: ha erőtlennek és fáradtnak érezzük magunkat, akkor lassú az anyagcserénk, alig égetünk kalóriát. Amennyiben mindehhez még éhségrohamok is társulnak, akkor biztos, hogy dopaminhiányban szenvedünk. Ez az anyag többek között az idegsejtekben és az izomzatban termelődik. Éberré, aktívvá tesz, fékezi az éhségérzetet és felgyorsítja az anyagcserét. Igyunk naponta legalább 1,5 dl írót, kefirt és együnk 3-5 dkg sajtot. Az ezekben található aminosavak lehetővé teszik, hogy a szervezet képes legyen dopamint előállítani.

Acetilkolin: gondoskodik a jó koncentrációról, kiváló emlékezetről, tiszta gondolatokról. Többek között az idegsejtekben és az izmokban aktiválódik. Frissen és fiatalon tartja az agyat és „zsírevő” hormonokat termel. Ezáltal könnyebben lefogyhatunk. Naponta együnk egy marék mogyorót, vagy tegyünk búzacsírát a joghurtunkba. Az ezekben a táplálékokban levő B-vitamin segítségével testünk elegendő acetilkolint képes termelni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás