Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Természetes segítőtársak

Természetes segítőtársak

Tiroxin: a zsírégetésnél az anyagcserét beindító szikra szerepét tölti be. Ezt a hormont a mellékpajzsmirigy termeli, a fölösleges salakanyagok és mérgek kiürüléséért, a szervezet tisztításáért felelős, simává és feszessé teszi a bőrt. Aktiválásához jódra van szükség, ezért együnk hetente 2-3 alkalommal halat, a főzéshez pedig használjunk jódozott sót. A C-vitamin megvédi a tiroxint a pusztító szabad gyökökkel szemben, ezért igyunk napi két pohár frissen csavart narancslevet.

Endorfin: az idegsejtekben és az izomzatban található, erősíti az elmét és az akaratot, valamint boldoggá s jókedvűvé varázsol bennünket, ami azt is jelenti, hogy vége a diétakríziseknek. A lazító gyakorlatok, különösen a jóga serkentik az endorfin termelődését és kiáramlását. A jól érzékelhető hatáshoz már heti 3-4 alkalommal 20-30 percig végzett tréning is elegendő. Kiváló endorfintermelő módszer a kocogás és a séta is. Hetente háromszor induljunk útnak, és alkalmanként 40 percet sétáljunk, fussunk.

Szerotonin: vannak pillanatok, amikor leírhatatlan vágyat érzünk arra, hogy befaljunk egy kis csokit, kekszet, bonbont. Ilyenkor szerotoninhiányunk van. Ez a hírvivő anyag, amely a köztiagy idegsejtjeiben termelődik, csillapítja az édesség utáni vágyat. Ám ennél sokkal többet is tud, kiegyenlíti a hangulatingadozásokat, nyugtat és lazít. Ha a termelődését serkenteni akarjuk, igyunk naponta 1,5 dl írót, kefirt vagy sovány tejet. Ez azért fontos, mert a szerotonin termeléshez szükség van a triptofán nevű aminosav jelenlétére, ez pedig a tejtermékekben található.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás