Kezdőlap / Divat-szépség / Töredezett haj

Töredezett haj

Akik hosszú hajat növesztenek, egy idő után azzal szembesülhetnek, hogy hajvégük töredezni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhat bennünket, de a töredezett haj könnyebben gubancolódik, nehezebben kezelhető, s ezen sokszor már csak az olló segít. Ha nap mint nap gyengéden bánunk hajunkkal, elejét vehetjük vagy csökkenthetjük ezt a kellemetlenséget. Lássuk, mire érdemes ügyelnünk.

Ha a hajunk elég hosszú hozzá, beleakadhat a kabátunk gallérjába, vagy éppen a táskánk, hátizsákunk pántja kerül rá, ezért ügyeljünk arra, hogy felvételkor emeljük meg a hajunkat (elég mindennapi dolog ahhoz, hogy ne jusson eszünkbe feltétlenül).
A széltől összekuszált haj könnyebben sérül, ezért szeles időben jobb, ha inkább összekötjük.

Nem mindegy, hogyan mossuk a hajunkat. Ha mosás közben a fejünkre tornyozzuk, az bizony nem kedvez a hajszálaknak. Samponra csak a hajtőnek volna szüksége, mivel ott zsírosodik, a hajvégektől azonban ne sajnáljuk a balzsamot.
Érdemes óvatosnak lennünk, amikor szárazra töröljük hajunkat a törölközővel – dörzsölés helyett inkább itassuk fel a vizet és tekerjünk turbánt egy időre.

Nem mindegy az sem, hogyan bontjuk ki a hajunkat. Ha vizesen fésüljük, sokkal jobban igénybe veszi a hajszálat, mint ha szárazon tesszük, vizesen ugyanis hajunk szerkezete sokkal sérülékenyebb. Használhatunk fésűt vagy kefét a kibontáshoz, de ne legyen a fésű fogazata éles. A haj kibontását mindig a hajvégeknél kezdjük, onnan haladjunk fokozatosan felfelé.

Ha már megelőzni nem tudtuk a bajt, és hajunk észrevehetően töredezett, azon leginkább már csak a hajvágás segít. A hajat olyan hosszúságúra érdemes levágni, hogy az új hosszban már ne legyen sérült rész, máskülönben a töredezett hajszálak még tovább hasadhatnak. Ha magunk vágunk bele a haj(vágás)ba, azt más célra nem használt, éles, hajvágásra kifejlesztett ollóval ajánlott megtennünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás