Kezdőlap / Egészség és fitness / Természetesen a hajnövekedésért

Természetesen a hajnövekedésért

A vitaminok és az életmódváltás elősegítik a haj növekedését. A kopaszodás gyakran genetikai adottságtól függ, de a hajhullást a nem megfelelő táplákozás vagy a stressz is kiválthatja. A nagyobb mértékű és nem múló hajhullás esetén érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, hogy az oka kiderüljön. Mi magunk is sokat tehetünk az egészséges hajnövekedés érdekében.
Mivel a haj fehérjékből épül fel, a fehérjehiány hajhullást okozhat. Fehérjéhez nem csak állati termékekből juthatunk, de olajos magvakból vagy hüvelyesekből is.
A C-vitamin szintén szükséges a haj felépítéséhez. a citrusfélék, mint a narancs vagy a citrom sok C-vitamint tartalmaznak, akárcsak a paprika. Napi 1000-3000 mg ajánlott megemelkedett C-vitamin igény esetén.
A biotin és a B-vitaminok szintén szükségesek a haj egészségéhez. A B3-vitamin javítja a fejbőr vérkeringését, és ezáltal serkenti a hajnövekedést, de a legjobb a B-vitaminokhoz komplexben hozzájutni, mert együttesen fejtik ki jól a hatásukat.
B Vitamins Increase Hair Growth
A vasbevitelünkre is ügyeljünk, mert a vashiányos vérszegénység igen könnyen vezethet hajhulláshoz.
A hajunk felépítésében a víz is szerepet játszik. Minimum másfél liter vizet – de többet is -fontos volna meginnunk naponta ahhoz, hogy hidratált maradjon a szervezetünk, és hajunk is jobban nőjön. A vízzel ellentétben azonban az alkohol lassítja a hajnövekedést, ezért jó, ha fogyasztását korlátozzuk. A dohányzás is csökkenti a fejbőr vérellátását.
A hormonok szintén hatással vannak a haj növekedésére. A kor előrehaladtával mennyiségük csökken, a hajnövekedés is lelassulhat. Vérvizsgálattal kimutatható, hogy hormonrendszerünk mennyire kiegyensúlyozott, és szükség van-e esetleg pótlásra. Az ételeink is tartalmaznak bizonyos mennyiség hormont.
Az E-vitamin jól hat a hajnövekedésre, használhatjuk belsőleg, de alkalmazhatunk E-vitaminos olajat is a fejbőrön. Az A-vitamin pedig igencsak nagy szerepet játszik az egészséges és fényes haj felépítésében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás