Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / TTD, az új divat a fotózásban – de hogy kezdjünk hozzá?

TTD, az új divat a fotózásban – de hogy kezdjünk hozzá?

Az esküvői fotózás Amerikából indult új módja az úgynevezett Trash The Dress fotózás, melynek lényege, hogy extrém helyzetekben készüljenek fotók az ifjú párról, nem kímélve a menyasszonyi ruhát, melynek eredménye eléggé meghökkentő, de egyben rendkívül különleges is.
De mivel ez Magyarországon még nem túl elterjedt, vegyük számba, hogy mit is tegyünk, mielőtt belevágunk. Az első és legfontosabb: az elhatározás. Ezután a legjobb, amit tehetsz, hogy megnézed mások TTD képeit a neten, és körülnézel, amelyekből kiderítheted, hogy neked melyik stílus tetszik igazán, milyen képeken szeretnéd viszontlátni magad (külföldi oldalakat is érdemes végignézni, ezekről több ötletet lehet meríteni), de természetes egyedi ötleted is lehet, ennek csak a képzelőerő szab határt.
Ha az elhatározás után megvan az elképzelés is, akkor jöhet a következő feladat: kezdj el gondolkozni a helyszínen. A helyszínválasztás a kulcskérdés a TTD képeknek, hiszen minél ideálisabb, az elképzeléseidnek leginkább megfelelő helyszínt sikerül találni, annál jobb képek születnek majd. Kezd el figyelni mindenhol, amerre csak jársz, nézz körül jól, hiszen a akárhol megtalálhatod a megfelelőt, akár egy elhagyatott háznál vagy pályaudvaron, erdőkben, parkokban, tópartokon, építkezéseknél stb.
És persze a legfontosabb, megtalálni a fotóst, aki a képeket elkészíti. A TTD fotókat általában már az esküvő után szokták készíttetni, így kézenfekvő megoldás lehet az esküvői fotóst felkérni erre (amennyiben teljesen meg voltatok elégedve vele). Hiszen már ismeritek egymást, így könnyebben tudtok együtt dolgozni, ez fontos, mert így jobb ötletek születnek, kreatívabb lesz a megvalósítás. Ha még nem sikerült helyszínt találni, akkor a fotós ebben is tud segíteni, hiszen az ő szemével fotós szempontból is megerősítést nyerhetünk, hogy alkalmas lesz-e TTD fotóink elkészítéséhez.
És akkor már csak a ruha kell, idehaza a legtöbb menyasszony inkább kölcsönzi ruháját, így a fotózásra be kell szerezni egyet, ma már elterjedt, hogy ruhaszalonok alacsonyabb áron kínálnak ruhákat ilyen alkalomra (selejtezésre szánt ruhákat). A kiegészítők kiválasztásában pedig szintén csak a fantázia szab határt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás