Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Gasztronómia / Túrókrémes gyümölcstorta

Túrókrémes gyümölcstorta

Sokan szeretik az édességet, amelyek közül legkedveltebbek a torták.

A torták választéka óriási. Vannak közöttük drágábbak és olcsóbbak, könnyen elkészíthetők vagy nagy gyakorlatot és több munkát igénylők. Vannak azonban gyorsan elkészíthető egészségesebb torták is, ezek a gyümölcstorták, és a túrótorták.
A következő recept e kettő kombinációja.
Valamikor régen (gyermekkorom) első elkészített tortám volt. Nagymamám felügyelete mellett.
Azóta is gyakran készítek ilyet, mert nagyon egyszerű, olcsó, és nem túl édes.

Finomra összetörünk vagy ledarálunk25 dkg háztartási kekszet, és összegyúrjuk 5 dkg vajjal vagy Ráma margarinnal,1-2 evőkanál porcukorral,2 evőkanál rummal meg annyi tejjel, hogy éppen összeragadjon, de azért jó száraz legyen. Egy kb. 20×30 cm-es, téglalap alakú tálba terítjük, jól benyomkodjuk, így ujjnyi vastag tésztalapot kapunk. + dl tejjel simára keverünk 1 vaníliaízű pudingot és 1-2 evőkanál porcukrot, néhány percig állni hagyjuk, majd burgonyanyomó segítségével belenyomunk 25 dkg túrót. Alaposan kikeverjük, végül hozzáadunk 2 dl habbá vert tejszínt.
(Ha nem aznap akarjuk tálalni, ajánlatos belecsorgatni egy kevés vízzel simára kevert, tűzön néhány percig kevergetve főzött, majd langyosra hűtött 1 kiskanálnyi zselatint is, az napokig keményen tartja. )
a kekszalapra simítjuk ezt a krémet, és sűrűn kirakjuk citromlével meglocsolt gyümölcsszeletekkel.
Ez lehet őszibarack, leszemezett szőlő vagy puha körte, de készíthetünk bármilyen befőttből, még készen kapható mandarinkompótból is.
Végül simára keverünk 1 evőkanálnyi zselatint 2 dl vízzel,1 citrom levével vagy bő 2 dl befőttlével, és állandó kavargatva 2-3 percig forraljuk. Ezután 5 percig állni hagyjuk, majd a gyümölcsre szűrjük, hogy szép fényes legyen a teteje.
Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni,3-4 cm m-es kockákra vágjuk, úgy osztjuk a tányérokra. (ez a tészta nem túl édes, ezért ha valaki az édesebbet szereti, több cukrot rakjon a kekszbe, meg a krémbe is.)

Hozzávalók

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg vaj vagy Ráma margarinnal
  • 1-2 evőkanál porcukorral
  • 2 evőkanál rum
  • kevés tej kb. 3 dl
  • 1 vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg túrókrémes2 dl tejszín
  • zselatin

Idénygyümölcs, de lehet befőtt is annyi, hogy szépen befedje a torta tetejét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miso

A miso (miszo) egy gazdag, sós fűszer, ami a japán konyha nélkülözhetetlen eleme. A japánok …

Leave a Reply