Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Varázslatos India ahol, nem hasznának WC papírt

Varázslatos India ahol, nem hasznának WC papírt

Az indiai kultúra sokszínűsége magával ragadó. Nem kell elutaznunk ahhoz, hogy feltáruljon előttünk India csodálatos, titokzatos és sokszínű világa. Egy jó könyv fantasztikus pillanatokat tartogathat számunkra.

India Dél-Ázsiában található, a Föld második legnépesebb országa. Államformája: köztársaság. Lakóinak száma: 1,1 milliárd. Fővárosa: Delhi. Indiában a hivatalos nyelv a hindi és az angol. A hivatalos valuta a rúpia, szinte csak ezt fogadják el. A csapvíz fogyasztása súlyos fertőzéseket okozhat. Éghajlatát a monszun határozza meg. Árak meglehetősen olcsóbbak mint Európában. Főbb városai: Delhi, Mumbai, Calcutta, Madras, Hyderabad. Vallás tekintetében is sokszínűség jellemzi az országot. Többségük hindu, ezt követi a mohamedán, majd a keresztény. Elenyésző számban vannak még szikhek, és buddhisták is.

A kasztrendszerek, a közlekedés, étkezés, tisztálkodási szokások, na meg a feleség szerzés is roppant különös náluk. Az ottani szokások lényegesen eltérnek hazánkban, illetve egész Európában megszokott normáktól. A leginkább szembe tűnő dolog a WC használat, avagy nem használat Índiában. A lakosság 69%-a nem használ WC-t. Többségük nagyon rossz körülmények között él, ők többnyire nyomornegyedekben, vagy utcán élnek. Ott megszokott, hogy szükségleteiket a szabadban végzik, sokan a bokrokban bújnak meg, vagy a sínek mellett. Ami a legkülönösebb, hogy egyáltalán nem használnak WC papírt. Ők a mi szokásunkat tartják egyébként piszkosnak. Kizárólag csakis a bal kezüket használják a tisztításra, vizet használva fel hozzá. Mivel a bal kezükkel végzik ezt a tevékenységet, így csakis a jobb kezüket használják étkezésre, (evőeszköz nélkül esznek) és minden más érintkezésre. Bal kézzel valakivel kezet fogni, vagy átadni azzal a kézzel bármit tiszteletlenség számukra. Mindezt csakis jobb kézzel szabad. Megnyugtatásként Indiába készülőknek, a szállodákban a turisták számára gondoskodnak a WC papírról.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajógyári-sziget ,vagy ahogy ma ismerik Fesztivál- sziget

A Hajógyári -sziget a Duna hordalékából jött létre, az 1651. és az 1654. folyamkilométer között. …

Leave a Reply