Kezdőlap / Állatok / Kutya / Labrador retriever

Labrador retriever

A kutya, ahogy az elcsépeltnek hangzó szólam mondja, az ember legjobb barátja. Ez önmagában csak kevesek számára értelmezhető gondolat, de mégis ez az ami áthatja egy igazi gazdi és kutyája kapcsolatát. Minden kutyatulajdonos meg van győződve arról, hogy az ő kutyája a legszebb, legokosabb és a tökéletes társ. Ami a legmeglepőbb, hogy minden kutyatulajdonosnak igaza is van! Mivel egy kapcsolat akkor igazán mély és emlékezetes, ha a kutya megtalálja a gazdáját, azaz a habitusában, tanulékonyságában, mozgási igényben passzol hozzá, ezért van az hogy valaki a német juhászban, van aki a labrador retrieverben találja meg az ideális társát.
Bár a labrador tulajdonosok vallják, hogy akinek egyszer volt ilyen kutyája, az soha többet nem akar más fajtát.

Mi a különleges ebben a fajtában?
A válasz nem is egyszerű, mivel sok részletből áll. Legelső helyen a nyugalma áll. Nagy mozgásigényű, de mindenkit szerető fajta, amely él hal a gyerekekért, és bármit elvisel tőlük, a fülráncigálástól, a gyöntölésen át a kutya szájában turkálásig.
Egy labrador – amely normális körülmények között nevelkedett- soha nem vetemedne arra, hogy a családjából bárkire is rámorogjon vagy esetleg odakapjon. Mintha az agresszió hiányozna a természetéből.
Második helyen áll a „labi” kiválósági listáján az intelligencia. Élvezettel, gyorsan tanul és ami miatt a gyerekek kedvence, hogy képes rengeteg tárgy nevét megtanulni és a gyerekek kérésére odacipelni, vagy éppen apportírozni a végtelenségig. E tulajdonságából fakad az hogy egy járni alig tudó gyerek is tudja sétáltatni.

A harmadik tulajdonsága ami feledhetetlenné teszi ezt a fajtát, az a szinte tapintható szeretet, ami sugároz magából. Őrült boldogságban képes játszani, és imád bújni érezni a gazdi a család érintését, közelségét.
Ezen túl megőrül a vízért a kirándulásért és az utazásért.

Ez a fajta igazi családtagként viselkedik, viszont mindig lehet rá számítani, viszont ne várjuk tőle azt hogy megvédi a házat. Minden olyan gazdinak való aki barátot akar a gyerekeknek, és biztos akar lenni abban, hogy soha semmi bántódásuk nem lesz, illetve aki szereti a folyamatos kontaktust a kutyájával. Csodálatos kutya, és akinek egyszer volt valóban nem akar majd mást!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hamilton kopó

A Hamilton kopó egy vég kutyafajta. Létrejötte az 1800-as évekre tehető. Nevét tenyésztőjétől A. P. …

Leave a Reply