Vízallergia

Vízallergia
A víz az élet alapvető eleme. Ez az alapja a sejteknek. Nem volna élet a földön ha nem lenne víz.
Ha egy hétig nem fogyasztunk vizet meghalunk és mégis vannak emberek akik allergiások a vízre. Csak mintegy 30 esetben dokumentáltak aquagenic urticaria világszerte. Ezt a betegséget 1964-ben írták le először.
Ezt a ritka allergiás betegséget a vízzel való közvetlen érintkezés okozza, annak hőfokától teljesen függetlenül.
A vízzel való érintkezés után perceken belül jelentkezik viszkető, égő érzés, piros kiütések, csomók formájában a bőrön. A test jelentős részén főleg a karok, lábak, hát, mellkas. A tünetek utolsó 10 perctől több óráig is tarthatnak.
Ebben a betegségben szenvedőknek sajnos otthoni fürdőzéstől ugyan úgy kijöhetnek a tünetek mint nyári strandolás során. Sőt még az izzadás is okozhat náluk problémákat és az eső vizet is kerülniük kell. Valamint a víz fogyasztása is veszélyes.
A jelenség pontos okai még ismeretlenek, valószínűleg a vízben levő ionokra, ásványi anyagokra és vegyszerekre való heves bőr reakció.
Sajnos, még gyógymódot nem találtak a víz allergiára, ezért az ilyen betegségben szenvedő embereknek kerülni kell a vízzel való érintkezést.
Ebben a betegségben szenvedők hagyományos csap vizet nem tudnak fogyasztani. Egyes esetekben, rendszeres antiallergén gyógyszerek fogyasztása enyhíthetik a betegség tüneteit.
Egyéb orvosi lehetőségek közé sorolható ultraibolya B fényterápia. Valamint alkalmazható olaj alapú krém vagy gél a fürdés előtt a bőrön.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás