Volt, nincs

Sokakat kínoz az allergia, és sok tudós ember kutat, vizsgálódik és hangosan imádkozik, hogy minél hamarabb, minél hatásosabb gyógymódot leljen erre, az egyébként nem kellemes tünetegyüttesre.
Ha valaki allergiás, azt egész évben teheti “büntetlenül” teheti, mert ok, az mindig van rá. A büntetlen kifejezés persze nem megfelelő, hiszen maga a tünetegyüttes a büntetés maga. Orrfolyás, köhögés, kiütések, nyálkahártya duzzanata, kiütések, régi hegek feldagadása, szem viszketése, és még folytathatnánk a sort sokáig, de legyen elég ennyi.
Mindenki másra allergiás, azaz valamiért a szervezete nem hajlandó azonosulni azzal a ténnyel, hogy az a növény, élelmiszer, vegyi anyag létezik a környezetünkben.
Az egyik ilyen a parlagfű allergia, melynek második fázisa a legszebb hónapunk közepén pusztít bennünket a legjobban.
Mindenki maga dönti el, hogy a keleti, vagy a nyugati orvoslás módszereit szívleli jobban. Melyiket érzi közelebb magához, és főleg melyikben hisz. A hit a legfontosabb. Lehet az a legjobb módszer, ha az ember nem hisz benne, már a módszer maga sem lesz tökéletes.
A kemikáliák nagytöbbsége ismert. Hosszabb-rövidebb időre nyújtanak felüdülést kínjainkból.
Több alternatív gyógymód is ismeretes már, amivel megszabadulhatunk nyári gyötrelmünktől. Ezek közül az egyik az, amire sokan esküsznek, hogy a parlagfű fiatal felső hajtását kell leszedni, és első nap egyet elrágcsálni, második nap kettőt, és így tovább egészen kilenc napig. A tizedik napon elkezdjük naponta eggyel csökkenteni az adagot, tehát a tizedik napon már csak nyolc hajtást, a tizenegyedik napon hetet, mígnem a tizenhetedik napon megesszük az utolsó növénykét, és meggyógyultunk. Ez amolyan homeopátiás módszer, kutyaharapás szőrivel, de állítják, valóban megoldja gondunkat. Azonban bármilyen kúrába kezdünk, megéri szakértőhöz fordulni, aki személyre szabottan tud segédkezni egészségünk visszaszerzésében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabaduljunk meg az allergiás tünetektől!

Több gyógyszerünk van az allergia tüneteinek enyhítésére. Ezek közül a legfontosabbak az antihisztaminok. A kezelőorvos …

Hozzászólás