Zalakaros

Ez a festői kisváros a Kis-Balaton térségében található, természetes szépségével és bájával vonzza a turistákat, a kisváros már több mint 25 millió látogatóval büszkélkedhet. Igazán nyugodt, sétányokkal, parkokkal tarkított, a városi nyüzsgéstől mentes része Magyarországnak.

Az ide látogatók közül mindenki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódást, a nyugodt pihenést vagy a túrákkal, borkóstolókkal színesített aktív időtöltést kedvelők sem csalódhatnak.

Zalakaros méltán kapta meg a „Magyarország legvirágosabb városa” és az „Európa virágos városa” címet, hiszen tavasztól őszig az egész város színes virágoktól pompázik. A kellemes környezet mellett pedig se szeri se száma a különböző programoknak, szinte nincs olyan hétvége a nyári főszezonban, amikor ne valamilyen rendezvény közepébe csöppennénk.

Zalakaroson és a környéke is bővelkedik látnivalókban: arborétumokban gyönyörködhetünk, vagy felsétálhatunk a kilátóhoz is, ahonnan az egész települést beláthatjuk, és hosszú sétákat tehetünk a környező parkerdőben. De bejárhatjuk az egész Kis-Balatont is. Ellátogathatunk a közeli Bivalyrezervátumba, a Kányavári szigethez, illetve a környező településeket is érdemes felfedezni (Galambok, Garabonc, Zalavár, Kisrécse).

Ha pedig valaki az aktívabb pihenést kedveli, akkor biciklire pattanhat (számos helyen lehet kerékpárt kölcsönözni), és azon járhatja be a környéket. Végigjárhatja a túraútvonalak valamelyikét is, és ha a dimbes-dombos tájnak köszönhetően a nap végén kifáradt utazó némi kényeztetésre vágyik, akkor ezt szinte bármelyik szállodában megkaphatja. Hiszen természetesen az ide utazók számtalan wellness lehetőség közül is választhatnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pápua Új-Gínea – egy ország, melybe minden belefér

Földünk második legnagyobb szigetének – ez tudniillik Új-Gínea – keleti felén és Melanézia mintegy 600 …

Hozzászólás