Zyprexa

„A ZYPREXA olyan betegség kezelésére használatos, melynek tünetei közé tartozik: olyan dolgok hallása, látása, vagy érzékelése, melyek nem valódiak, tévhitek, szokatlan gyanakvás és zárkózottá válás. Az ebben a betegségben szenvedő betegek lehetnek nyomott hangulatúak, feszültek vagy nyugtalanok.
ZYPREXA olyan állapot kezelésére is alkalmazható, aminek tünetei: szélsőséges jókedv, a normálist meghaladó energiaszint, a szokásosnál kevesebb alvásigény, felgyorsult beszéd gondolatrohanással és néha kifejezett ingerlékenység. Hangulatstabilizáló szerként is használatos, mely megelőzi az előbbi állapottal járó kórosan magas és alacsony hangulati szélsőségek további előfordulását.”

Sokak szerint a gyógyszer teljesen hatástól, mellékhatásokat okoz és nem úgy okoz „javulást” ahogy a gyógyszergyártók gondolják. Először is az első feltűnő mellékhatás, hogy a mániás betegek nagy része elkezd hízni. Ha nagyságrendileg nézzük, akkor a gyógyszer javítja az állapotukat, viszont hízást okoz. Viszont ha megnézzük közelebbről, akkor rájöhetünk, hogy a gyógyszer nem a betegség központi tüneteit gyógyítja, hanem a mellékes tüneteket, amiket bármilyen olcsóbb, jobb szerrel is lehetne orvosolni.
A gyógyszer veszélyes, viszont hatalmas üzlet. Statisztikákat hoznak létre, amik nem mutatnak teljes körű eredményt, mivel a gyógyszert szedők fele már az első 6 hét után kiesik a nem kívánt mellékhatások miatt. A maradék 50% eredményét hozzák nyilvánosságra, így becsapva az embereket. A gyógyszer hamar cukorbetegséghez vezethet, hivatalos adatok szerint 20-30 ember bele is halt a kezelésbe. A céget már sokszor beperelték, de ők pénzzel elintézték a kártérítési pereket. Kötelezővé tették a tájékoztatón feltüntetni, hogy cukorbetegséget okoz, ám ezzel nem sokat érnek el, hiszen az emberek nagy része el se olvassa a tájékoztatót. Súlyos mozgásszervi panaszokhoz, vesebajokhoz, magas vérnyomáshoz, szívbetegséghez vezethet.
Magyarországon jelenleg nem javasolt gyógyszer, ám ez a tény egy orvost se hátráltat abban, hogy felírja a betegnek. Az orvos saját felelőssége, hogy felírja e. Ezt „off-label”-nek nevezik, azaz törzskönyvezésen túli alkalmazást, ez egy kiskapu, hiszen elméletben az orvos felelőssége, gyakorlatban nem fog pert nyerni az a beteg, aki beperli azt az orvost, aki a szert adta neki, és előjöttek nála a melléhatások.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Értelmi retardáció

A népességnek mintegy 3 százaléka – ami elég tetemes rész! – olyan alacsony teljesítményt nyújt …

Hozzászólás