Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / 14 napos fogyókúra

14 napos fogyókúra

A tizennégy napos fogyókúra egy elég szigorú étrendet követő diéta, viszont a két hét alatt akár 10 kilót is le lehet vele adni, így mondható hatásosnak, érdemes valamilyen esemény, esetleg bikiniszezon előtt alkalmazni. Mindemellett tehermentesíti a szervezetet és az anyagcserére is jó hatással van. A diéta alatt tilos cukrot és bármilyen cukros ételt, italt fogyasztani, nem szabad felcserélni az ételeket ( a sorrend igenis fontos), mindemellett a zsír és az alkohol is kerülendő. A diéta évente kétszer, maximum háromszor alkalmazható. Többen is alkalmazzák sokszor egymás után amíg el nem érik a kívánt testsúlyt azonban ez rossz hatással lehet az egészségre, hosszútávon pedig elég monoton is. Aki hosszabb távra tervezi a fogyókúrát az inkább egy másik típust válasszon.
A sorrend tartása azért nagyon fontos, mert így megváltozik az anyagcsere és viszonylag hosszabb ideig nem lehet tőle visszahízni.
A diéta igen kemény, éhségérzet esetén csak is vizet szabad inni a következő étkezésig, viszont a siker garantált. A fűszerezés sem ajánlott, sózni azt lehet. A diéta ideje alatt akár étvágycsökkentő tabletta is szedhető. A mozgás persze kifejezetten jót tesz a diéta mellett is, de nem kötelező hozzá, viszont több súlyfelesleget lehet leadni vele. A tizennégy nap elteltével vissza lehet térni a normál étrendre. Ez viszont nem feltétlenül a fogyókúra előtti étrendünket jelenti, hiszen az az életmód súlyfelesleghez vezetett, ami semmiképp sem jó. A sport, sok folyadék és egy normális de egészséges étrend jelentheti a megoldást.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás