Kezdőlap / Állatok / Kutya / A Cesky Terrier és a Cseh Terrier

A Cesky Terrier és a Cseh Terrier

Chesky Terrier: a Cheski terrier egy kis termetű vadászkutya, mely fajtáját egy cseh genetikus dr. Frantisek Horak fejlesztette ki. Erős csontozatú, izmos testű és erős karmokkal rendelkezik. Hosszú szemöldököt és szakállat visel, baltaszerű fején. Fogazata nagyon erős, jól használható vadászatokra. Rövid lábai ellenére nagyon mozgékony, szaglása nagyon kitűnő.
Harapása ollós, vagy harapófogó szerű, sötétbarna szemei közepes méretűek. Háromszög alakú fülei jól fedik a fül nyílását. Talpai nagyok,mancsa kerek és karmai erősek. Ebből kifolyólak kitűnő kotorékozó. Erős farka nyugalmi helyzetben lóg, viszont ha felizgatta magát,akkor felemelve hordja. Törzse közepesen hosszú, izmos és erős. Színe fekete, de ritkán csokoládébarna kölyök is születik, viszont felnőtt korukra átváltozik a színűk. Lehet belőlük szürke, ezüst, fehér-sárga-szürke jegyekkel.
Magassága 27-35 cm,súlya 6-9 kg körüli.

Cseh Terrier: ez egy sealyham és skót terrier keresztezéséből létrejött fajta, melyet 1963-ban ismertek el hivatalosan. Rövid lábú, hosszú szőrű, izmos testfelépítésű állat.
Nyugodt, könnyen irányítható, kellemes és vidám társ. Feje tompa, hosszú, de nem széles, állcsontja erőteljes. Szemei közepesek, mélyen ülök, melyek lehetnek szürke-barna-világos színűek is. Fülei viszonylag nagyok . Lelógóak, a fülnyílást jól eltakarják. Nyaka középhosszú, erőteljes, melyen a torokbőr kicsit laza. Farka 18-20 cm hosszú, vastag és mélyen tűzött. Bőre szilárd, vastag és ránc nélküli. Selymesen fénylő szőre, hosszú, enyhén hullámos. Színe szürkés-kék, vagy kávé-barna, melyen fehér farkvég vagy nyakörv is előfordul.
Magasságuk 25-32 cm, súlyuk átlagosan 6-10 kg, de ennél több nem lehet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alopekisz

V alakú fején óriási fülei háromszög alakúak. Erős az állkapcsa, szája elvékonyodó. Ráfeszülnek ajkai a …

Hozzászólás