Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A Clean Food diéta

A Clean Food diéta

Manapság a túlsúly központi probléma a nők életében, és egyre több szakember foglalkozik a témával, egyre több kutatást végeznek ezen a területen. És a drasztikus, tarthatatlan, önsanyargató diéták helyett egyre inkább azok kerülnek előtérbe, amelyek az egészséges táplálkozásra, a bevitt ételek milyenségére helyezik a hangsúlyt. Azaz, fogalmazhatunk úgy is, hogy elsősorban nem az a lényeg, hogy mennyit eszel, hanem az, hogy MIT.
A legújabb ilyen fogyókúrás módszer a Max Tomlinson által kidolgozott, úgynevezett Clean Food diéta, – neve is erre utal -, amely arra buzdít, hogy egyél „tisztán”, azaz válogasd meg, hogy mit juttatsz a szervezetbe, és ezáltal érd el a kívánt eredményt. Ne feszengj a ruháidban minden étkezés után, hanem érezd magad jól a bőrödben, így legyen jó a közérzeted, légy életerős, egészséges.
Maga a diéta úgy épül fel, hogy alaposan meg kell válogatni, hogy milyen ételeket fogyasztunk el. Tehát mondhatni azt is, hogy a bio életmódban rejlik a diéta lényege. Mindenképpen vegyszermentes étkeket kell készítenünk, idényenként előforduló anyagokból, magas tápérték tartalommal. Emellett a Clean Food diéta mintaétrendje, olyan ételekből épül fel, amelyeknek elkészítése nem okoz gondot senkinek, és nem vesz igénybe túl sok időt.
A legtöbb diétához hasonlóan ez is egy méregtelenítő résszel kezdődik, ami tisztít, rendbe teszi az emésztést. Kétségtelenül érdemes próbát tenni ezzel a diétával, hiszen a vegyszermentes, egészséges táplálkozás hosszú távon is védi a szervezetet, de számolni kell azzal is, hogy ez eléggé megterhelő a pénztárcának.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás