Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Séta, mély légzés: eredményesebb fogyás

Séta, mély légzés: eredményesebb fogyás

A séta nagyszerű és népszerű módja a kalóriaégetésnek, ami hozzájárul a fogyáshoz. Ahhoz, hogy több kalóriát égessünk el a séta során, általában többet gyalogolunk, vagy pedig nehezebb terepet választunk: az emelkedőn az izmaink is sokkal jobban dolgoznak, így erősödünk és könnyebben is fogyunk. Nem azonban feltétlenül kell hosszabb távot legyalogolnunk vagy hegyet másznunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. Csak a légzés segítségével akár 18% százalékkal több kalóriát égethetünk el.
Ehhez érdemes tudnunk, hogy amikor fogyunk, az elégetett zsír szén-dioxiddá és vízpárává bomlik le. Tehát ha jobban belegondolunk, szó szerint kilélegezhetjük a zsírt.
Ahhoz, hogy ezt a hasznunkra fordíthassuk, gyalogláskor percenként érdemes mély légzést végeznünk. A legjobb, ha 5 másodpercig belélegzünk, benn tartjuk 5 másodpercig, majd kilégzünk 5 másodpercig. Ha nem akarunk másodperceket számolgatni, akkor csak lélegezzünk mélyen be, majd ki.
Ha tehát percenként csak egyszer végzünk mély légzést, az fél óra alatt harminc. Ezzel körülbelül 18% százalékkal több kalóriát égetünk el, mint mély légzés nélkül.
Nem csak mozgás közben lélegezhetünk azonban: gyakorolhatjuk akkor is, ha éppen nem csinálunk semmit, vagy éppen tévét nézünk, így ilyenkor is hozzájárulhatunk a fogyásunkhoz.
A mély légzésnek egyébként természetesen sokkal több haszna van, mint az, hogy segíti a fogyást, könnyebbnek érezzük magunkat. A légzés méregtelenít is, ahogyan növeljük az oxigénfelvételt és eltávolítjuk a szén-dioxidot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás