Kezdőlap / Állatok / Macska / A cornish rex macska

A cornish rex macska

A rex macskák természetes mutációval alakultak ki. Nagy-Britanniában 1950. július 21.-én született egy göndör szőrű kismacska. Ez a vörös cirmos hím, aki a Kallibunker nevet kapta lett a Cornish Rex fajta alapítója és ősapja. Az anyja egy teknőc-fehér házi macska volt, 10 évvel Devoshireben egy újabb göndör szőrű kiscica született, de ez a kismacska más volt, mint kiderült egy másik mutáció miatt lett göndör a szőre, ezt a fajtát t Devon Rexnek neveztek el. Érdekesség, hogy ha a két fajta keresztezték közönséges házi macskák születtek. 1967-ben mindkét fajtát hivatalosan is elismerték. A rex ritka fajta.
Jellemzői:
A cornish rex közepes nagyságú vékony csontozatú, izmos, kecses, karcsú macska.A feje háromszög alakú, az orra hosszúkás és egyenes. A fülei nagyok, magasan tűzöttek, széles alapúak, a végük lekerekített, az arca jellegével harmonizál. A szemei ovális alakúak,színük a szőr színével harmonizál. A bajusztő hangsúlyos.A hát és a nyak enyhén ívelt. A teste hosszú és hajlékony. A vállak és a bordázat nem szélesebbek a csípőnél.
A szőrzet rövid finom tapintású, selymes , rugalmas, hullámos. Csak aljszőrzete van. Mivel nincsen fedőszőrzete ezért gyakorlatilag nem okoz allergiát. Minden szőrszín megengedett. A bajusz és a szempillák fodrosak
A lábai hosszúak, a mancsok kecsesek, oválisak. A hosszú farka vékony, a vége lekerekített.
Természete
Nagyon ragaszkodik az emberhez. Intelligens, jól tanítható és játékos.
Kedves, nyugodt, szeretetre méltó, amit időnként nagyon mozgékony periódus követ. Ebben az időszakban lármás, izgága, túlságosan játékos. Bundáját elég hetente végigfésülni. A szőrzete miatt igazi szoba cica, kinti tartása nem ajánlott.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Macska-hűség

Úgy tudni, hogy a macskák nem a gazdájukhoz, hanem a házhoz ragaszkodnak, ahhoz hűségesek. Ursula …

Hozzászólás