Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség és az érzelmek

A cukorbetegség és az érzelmek

Amikor a cukorbetegség kezeléséről beszélünk, akkor három dolgot szoktunk megemlíteni, a diétát, a testmozgást és a gyógyszereket, de ritkán beszélünk egy negyedik tényezőről, az érzelmekről.

A legfrissebb tanulmányok kimutatták, hogy az érzelmek kihatással vannak a cukorbetegségre. A lelki egészség és a cukorbetegség egy kétirányú utca, egy kétirányú kapcsolat. Amikor az érzelmi szint pozitív, akkor könnyebben irányítható a cukorbetegség a páciensek számára, és aki irányítani tudja a cukorbetegséget, az jobban is érzi magát.

A tanulmányok középpontjában, a tizenévesek 1-es típusú cukorbetegsége áll. A tanulmány azt vizsgálta, hogy a negatív érzelmek, mint a harag vagy a szomorúság, hogyan befolyásolja a cukorbetegséget.
A tanulmányok 62 fő 1-es típusú cukorbetegséggel rendelkező fiatal egész napját vizsgálta két héten át. A fiataloknak részletesen egy naplót kellett vezetniük a hangulatukról, az átlagos vércukorszintjükről, az általános bizalomról, hogy hogyan képesek kezelni a cukorbetegséget, valamint, hogyan képesek kezelni a napi feladatokat a cukorbetegség mellett, mint például az egészséges táplálkozás vagy az inzulin injekció.

Amikor a tizenévesek arról számoltak be, hogy ha pozitív érzéseket, mint például a boldogság éreztek, akkor a vércukor szintet is alacsonynak érezték, ami a valóságban normális volt. De amikor negatív érzésekről számoltak be, akkor magasabbnak érezték a vércukor szintjüket, amely a valóságban meg is emelkedett.

A felmérésből kiderült, hogy az érzelmek szoros összefüggésben vannak az ember vércukor szintjével, és így összefüggésben vannak a cukorbetegséggel is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Leave a Reply