Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség oktatása

A cukorbetegség oktatása

A cukorbetegség egy nehéz téma. A betegség élethosszig tartó követelményeket állíthat fel egy betegnek vagy akár annak családjának.
A betegnek oda kell figyelni a rendszeres vércukor- mérésre, megfelelő gyógyszer napi bevételére, rendszeres testmozgásra és az étkezési szokások beállítására. El kell fogadni azt a tényt, hogy együtt kell élni a betegség komplikációival és, hogy szükségessé válhat a lelki problémák kisegítésére egy szakember.
Ami nagyon fontos, hogy a betegek megkapják a megfelelő és színvonalas oktatást a betegségükkel kapcsolatban, melyben szigorúan szakemberek segítenek. Oktatás nélkül a betegek nem lesznek képesek felelősségteljes döntéseket hozni. Helytelen kezelés esetén romlik az egészségi állapotuk és sűrűbben alakulnak ki szövődmények.
Tehát a megfelelő oktatás, tájékoztatás és a Cukorbetegség Világnapja rendkívül fontos a betegség megelőzésében. A szervezet pedagógusai lehetővé teszik a betegeknek, hogy megfelelően tudják kezelni a cukorbetegséggel összefüggő tüneteket, képességeik szerint a legjobban és hogy megfelelő döntéseket hozzanak.
A cukorbetegség oktatása a multidiszciplináris csapatokkal(több tudományággal, szakterületekkel foglalkozó szakemberek csoportosulása) érhető el a legjobban. Ez az oktatás néhány országban érhető csak el, de remélik, hogy a lemaradt országokban felfedezik ennek az oktatási formának a kitűnő eredményeit.
A Cukorbetegség Világnapja szervezői azt remélik, hogy a kampány arra fogja, ösztönözni az egészségügyi intézményeket, hogy felismerjék annak a szükségességét, hogy a cukorbetegséggel foglalkozni kell és segíteni kell a betegek megfelelő informálását!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás