Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség oktatása

A cukorbetegség oktatása

A cukorbetegség egy nehéz téma. A betegség élethosszig tartó követelményeket állíthat fel egy betegnek vagy akár annak családjának.
A betegnek oda kell figyelni a rendszeres vércukor- mérésre, megfelelő gyógyszer napi bevételére, rendszeres testmozgásra és az étkezési szokások beállítására. El kell fogadni azt a tényt, hogy együtt kell élni a betegség komplikációival és, hogy szükségessé válhat a lelki problémák kisegítésére egy szakember.
Ami nagyon fontos, hogy a betegek megkapják a megfelelő és színvonalas oktatást a betegségükkel kapcsolatban, melyben szigorúan szakemberek segítenek. Oktatás nélkül a betegek nem lesznek képesek felelősségteljes döntéseket hozni. Helytelen kezelés esetén romlik az egészségi állapotuk és sűrűbben alakulnak ki szövődmények.
Tehát a megfelelő oktatás, tájékoztatás és a Cukorbetegség Világnapja rendkívül fontos a betegség megelőzésében. A szervezet pedagógusai lehetővé teszik a betegeknek, hogy megfelelően tudják kezelni a cukorbetegséggel összefüggő tüneteket, képességeik szerint a legjobban és hogy megfelelő döntéseket hozzanak.
A cukorbetegség oktatása a multidiszciplináris csapatokkal(több tudományággal, szakterületekkel foglalkozó szakemberek csoportosulása) érhető el a legjobban. Ez az oktatás néhány országban érhető csak el, de remélik, hogy a lemaradt országokban felfedezik ennek az oktatási formának a kitűnő eredményeit.
A Cukorbetegség Világnapja szervezői azt remélik, hogy a kampány arra fogja, ösztönözni az egészségügyi intézményeket, hogy felismerjék annak a szükségességét, hogy a cukorbetegséggel foglalkozni kell és segíteni kell a betegek megfelelő informálását!

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás