Kezdőlap / Cukorbetegség / 2-es típusú cukorbetegség

2-es típusú cukorbetegség

2- es típusú cukorbetegség

Az IDF szervezet azt ajánlja, hogy mindenki szenteljen elég figyelmet a betegségnek, hogy már a legkisebb tünet megjelenésénél kézben tartható legyen a betegség megfékezése. A 2-es típusú cukorbetegség azonnal azonosítható szűrésekkel
A kockázatok kiszűrhetőek akár egy egyszerű kérdőív kiértékelése folyamán is, olyan adatok megadásával, mint például az életkor, családi megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint terhességi adatok.
Miután megállapították a 2-es típusú cukorbetegséget, vércukorszint mérést kell végezni egészségügyi szakember segítségével.
Akiknél még kezdeti időszakban jár a betegség, hatalmas erőfeszítésekkel ugyan, de késleltethető vagy akár meg is szüntethető a 2-es típus kialakulása.
Van bizonyíték arra, hogy egészséges testtömeg megtartásával és fizikai aktivitással megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. Az elsődleges megelőzésben fontos szerep játszik egy olyan cukorbetegségekkel foglalkozó szakember, aki felvilágosítja az embereket és segít megértetni a kockázatokat.
Az IDF javasolja a napi 30 percnyi mozgást minimum. Egy gyorsabb séta, úszás, kerékpározás vagy táncolás formájában. Kimutatták, hogy a rendszeres napi 30 perces séta 35- 40%-kal csökkenti a 2-es típusú betegség kialakulását.
A Cukorbetegség Világnapja kapja a legnagyobb figyelmet, amely a kockázati tényezőkre hívja fel a figyelmet és ösztönzi az embereket az egészségük védelmére. A kampány fő célja, hogy felhívja az ENSZ tagállamainak a figyelmét, ennek a betegségnek a súlyosságára napjainkban. Szeretnék, ha a tagok kialakítanának a cukorbetegség megelőzésére, kezelésére és ellátására megfelelő egészségügyi intézményeket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás