Kezdőlap / Cukorbetegség / 2-es típusú cukorbetegség

2-es típusú cukorbetegség

2- es típusú cukorbetegség

Az IDF szervezet azt ajánlja, hogy mindenki szenteljen elég figyelmet a betegségnek, hogy már a legkisebb tünet megjelenésénél kézben tartható legyen a betegség megfékezése. A 2-es típusú cukorbetegség azonnal azonosítható szűrésekkel
A kockázatok kiszűrhetőek akár egy egyszerű kérdőív kiértékelése folyamán is, olyan adatok megadásával, mint például az életkor, családi megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint terhességi adatok.
Miután megállapították a 2-es típusú cukorbetegséget, vércukorszint mérést kell végezni egészségügyi szakember segítségével.
Akiknél még kezdeti időszakban jár a betegség, hatalmas erőfeszítésekkel ugyan, de késleltethető vagy akár meg is szüntethető a 2-es típus kialakulása.
Van bizonyíték arra, hogy egészséges testtömeg megtartásával és fizikai aktivitással megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. Az elsődleges megelőzésben fontos szerep játszik egy olyan cukorbetegségekkel foglalkozó szakember, aki felvilágosítja az embereket és segít megértetni a kockázatokat.
Az IDF javasolja a napi 30 percnyi mozgást minimum. Egy gyorsabb séta, úszás, kerékpározás vagy táncolás formájában. Kimutatták, hogy a rendszeres napi 30 perces séta 35- 40%-kal csökkenti a 2-es típusú betegség kialakulását.
A Cukorbetegség Világnapja kapja a legnagyobb figyelmet, amely a kockázati tényezőkre hívja fel a figyelmet és ösztönzi az embereket az egészségük védelmére. A kampány fő célja, hogy felhívja az ENSZ tagállamainak a figyelmét, ennek a betegségnek a súlyosságára napjainkban. Szeretnék, ha a tagok kialakítanának a cukorbetegség megelőzésére, kezelésére és ellátására megfelelő egészségügyi intézményeket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás