Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség típusai és terjedése napjainkban

A cukorbetegség típusai és terjedése napjainkban

A cukorbetegség típusai és terjedése

A cukorbetegségnek két típusát különböztetjük meg.
Jelenleg az 1 -es típusú cukorbetegséget nem lehet megelőzni. Ezt egy egész folyamat idézheti elő, mégpedig úgy, hogy megsemmisülnek az inzulin- termelő sejtek.
A 2 -es típusú cukorbetegséget meg lehet akadályozni. Sok esetben az egészséges testsúly fenntartásával és fizikai aktivitással előzhető meg. Ezt tanulmányok támasztják alá Kínából, Finnországból és az Egyesült Államokból.
Az elmúlt harminc évben gyors növekedést mutatott a 2-es típusú betegség. 1985- ben a becslések szerint 30 millió ember volt cukorbeteg. Alig egy évtizeddel később, ez a szám elérte a 150 millió főt. A mai IDF adatok szerint, a betegek száma meghaladja a 285 millió főt. Ha nem teszünk a betegség ellen valamit, az IDF 2030-ra 435 millió főt jósol cukorbetegként.
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a cukorbetegség kirobbanása el fogja telíteni az egészségügyi rendszereket és veszélyeztetni fogja a gazdasági növekedés.
Fontos, hogy a betegségre már korán felhívják a figyelmet, melyet már a kiskorúak felvilágosításával is kezdhető. Ezekkel a programokkal hosszú távon pénz spórolható meg és jelentős javulás érhető el az életkörülményeket tekintve.

Figyelmeztető jelei a cukorbetegségnek: gyakori vizelés, túlzott szomjúság, fokozott éhségérzet, fogyás, fáradtság, koncentráció és érdeklődés hiánya, hányás és hasfájás, bizsergő érzés vagy zsibbadás a végtagokban, homályos látás, gyakori fertőzések és lassan gyógyuló sebek.
Ezek a tünetek lehetnek enyhébbek vagy épp súlyosak.
Amint ezen tüneteket tapasztalja, forduljon azonnal szakorvoshoz!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás