Kezdőlap / Cukorbetegség / A cukorbetegség természetes gyógymódjai

A cukorbetegség természetes gyógymódjai

Napjainkban a cukorbetegség, vagy annak tünetei több természetes gyógymóddal is kezelhetőek, így akár elkerülhető akár az inzulin használata is. Nagyon fontos, hogy az emberek szigorúan tartsák be a kitűzött célokat, mert a biztos és sikeres eredmény csak így érhető el. Régebbi időkben az orvosok a cukorbetegséget az öregebb korosztály betegségének tekintették, ám napjainkban egyre több fiatal és felnőtt is áldozatul esik ennek a néha igen alattomos kórnak.
A betegség elkerüléséhez, vagy a tünetek enyhítéséhez nagyon szigorú életmódváltás szükséges. A beiktatott diétát szigorúan be kell tartani.
Természetes gyógymódok lehetnek:
A diéta
Nem feltétlenül jelent szénhidrátmegvonást a szervezettől, sokkal inkább egy változatosabb, rostokban gazdag étrendet kell kialakítani, mely által a szervezet minden szükséges tápanyagot megkap. Érdemes beiktatni hántolatlan gabonákból készült édességeket, mivel tudósok bebizonyították, hogy az ebben található cukor lassabban szívódik fel, és nem terheli meg annyira a hasnyálmirigyet, mint a finomított cukrok. Ezáltal a vércukorszint is egyenletesebbé válik. Nagyon fontos, hogy naponta többször kell étkezni kisebb adagokat fogyasztva. Ajánlott minden nap friss gyümölcsöket, hántolatlan gabonából készült péksüteményeket, valamint rostokban dús ételeket fogyasztani.
A mozgás
Feltétlenül fontos a megfelelő, rendszeres testmozgás, amivel az egész testet karban lehet tartani. A túlsúly leküzdése nagymértékben segít elkerülni a cukorbetegség kialakulását.
A lélek
Fontos, hogy lelkileg megnyugodjon az ember, tudja elfogadni azt, hogy életmódot kell változtatnia. Amennyiben ezeket a változásokat sikerül feldolgoznia, úgy akár a szervezet romlását, illetve a tünetek további megjelenését is elkerülheti.
Gyógynövényekből készült teák
A régi népi gyógyításban ezerféle csodaszer létezik, mellyel a cukorbetegség megelőzhető, illetve annak tünetei csökkenthetők. Itt érdemes megemlíteni a csalánteát, vagy a fahéj alkotóelemeiből készült táplálékkiegészítő kapszulát, amely kutatók által bizonyítottan hat.
Ezen gyógymódok alkalmazása mellett feltétlenül fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés, felülvizsgálat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás