Kezdőlap / Divat-szépség / A felnőttkori pattanások kezelése

A felnőttkori pattanások kezelése

A pattanások, mitesszerek általában a tinédzserek problémája. Sokaknak azonban még felnőttkorban is megkeseríti az életét. A pattanások felnőttkorban a nem megfelelő arctisztítás következménye, vagy egyszerűen ilyen bőrt örököltek.
A legfontosabb szabály hogy csak tiszta kézzel szabad nyúlni a bőrhöz, mivel a kosz bejut a bőr alá és gyulladást okoz, így alakulnak ki a pattanásoknak. Sose nyomkodjuk addig a pattanást, amíg teljesen meg nem ért, hiszen így csak tovább fertőződik, és épp az ellenkező hatást érjük el. Fontos hogy alaposan tisztítsuk meg az arcbőrt mielőtt bármihez is kezdenénk. Utána forró kamillás gőz felett tíz percig gőzöljük az arcunk hogy, a pórusok kitáguljanak. Ezek után neki lehet kezdeni kinyomkodni, de csak az érett pattanásokat és mitesszereket. Miután ezzel végeztünk, újra össze kell húzni a pórusokat, hiszen piszok kerülhet a bőr alá. Erre remek pórusösszehúzó tonikok kaphatók. De ami nagyon fontos hogy ne legyen magas alkohol tartalmú, mert az kiszárítja a bőrt. Ezért a szappant is kerüljük, ami szárít.
A bőrt folyamatosan táplálni kell, amit bőrtápláló arckrémekkel naponta meg is tehetünk, a makulátlan arcbőr érdekében. Ajánlatos hetente egyszer leradírozni a bőrt hogy, az elhalt hámsejtek eltűnhessenek és a bőr szabadon lélegezzen.
Olyan alapozót használjunk ami természetes, engedi a bőrt levegőhöz jutni, és táplál is egyben.
Mindezek ellenére legalább havonta egyszer érdemes egy kozmetikust felkeresni, aki szakszerűen kitisztítja az arcbőrt. Azonban ha mindezek ellenére semmi javulást nem észlelünk, forduljunk bőrgyógyászhoz, aki speciális krémek, esetleg gyógyszeres kezeléssel biztosan tud segíteni a problémán.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

1 hozzászólás

  1. Én a végén Schüssler sós krémet szoktam az arcomra kenni, mert nagyon száraznak érzem a gőzös kiképzés után és muszáj pótolnom az elvesztett vizet és egyéb ásványi anyagokat.

Hozzászólás