Kezdőlap / Divat-szépség / A férfiak szépészeti műtéte

A férfiak szépészeti műtéte

A férfibetegek a következőképpen szokták összefoglalni helyzetüket. „Alapjában véve nekem teljesen mindegy, hogyan nézek ki, hiszen én magam jól tudom, mire vagyok képes, de szakmailag nem engedhetem meg magamnak, hogy öregnek lássanak.” És ebben általában igazuk van.
Vajon mit vár a beteg – akár nő, akár férfi legyen is -, amikor az arcbőrének felvarratását fontolgatja. Ilyenkor is óvni kell mindenkit a túlzott várakozásoktól. Amint már elmondottuk, igazi megfiatalítás szóba sem jöhet, a betegnek meg kell elégednie azzal, amit az orvos fel tud neki ajánlani. Néha valóban évekkel fiatalabbnak fog tűnni az arc, máskor „csak” jóval vonzóbb lesz a műtét után. Az elégedettség rendszerint attól is függ, hogy milyen meggondolások alapján jutott el valaki odáig, hogy megműttesse magát. Aki csak azért határozta el a műtétet, mert így remélte válságba jutott házasságának a megmentését, vagy mert így szerette volna partnerét maga mellett tartani, az a beavatkozás után könnyen válik csalódottá. A legtöbb esetben ugyanis nagyon valószínűtlen, hogy kizárólag a ráncocskák lettek volna a kapcsolat szétesésének az okai. Tulajdonképpen az az ideális beteg, aki kizárólag önmaga kedvéért akarja a megjelenését kedvezőbbé tenni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy műtét után ezek a betegek szoktak a legelégedettebbek lenni.
Mindezeket a kérdéseket az orvos már az első találkozás során részletesen meg szokta a betegével tárgyalni. A helyzet azonban alapvetően különbözik a szépítő orrműtétet megelőző tájékoztatástól: az orron végzendő beavatkozás előtt a sebész pontosan meg tudja mutatni, hogy milyen lesz az eredmény. Az arcbőr felvarrásának esetében erre nincs lehetőség. Minden plasztikai sebész rendelkezik azonban fényképekkel, amelyek műtét előtt, illetve műtét után készültek operált betegeiről. Ezeket az új betegeknek – természetesen – szívesen megmutatja. Így a beteg maga állapíthatja meg, hogy elégedett-e az orvos által demonstrált eredményekkel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás