Kezdőlap / Egészség és fitness / Mit tartalmaznak az ásványvizek?

Mit tartalmaznak az ásványvizek?

Sok helyről hallhattuk már mennyire egészségesek az ásványvizek és milyen fontos lenne rendszeresen fogyasztani őket. Néhány ellenérv is sorakozik, melyek többsége arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy az ásványvíz nem sokkal jobb, mint, az otthoni csapvíz. A sokféle és ellentétes kijelentések mellet nagyon nehéz eligazodni, ezért nem árt megismerni miket is hívunk ásványvizeknek és mit tartalmazhatnak.
Ásványvíznek nevezzük azokat a felszín alatti, természetes vizeket, melyek nem esnek át tisztításon és kezelésen, nem szállítják őket vezetékekben, ásványi anyag tartalmuk minimum 500 mg/l, és semmiképpen sem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagokat. Csak akkor nevezhetünk egy vizet ásványvíznek, ha ezek mind teljesülnek rá. A boltban kapható ásványvizeken mindenképp köteles a gyártó feltüntetni az összes ásványi anyag tartalmat literenként.
A legfontosabb érv, mely fogyasztásuk mellet szól, hogy szervezetünknek szüksége van az ásványi anyagok pótlására, amik a leadott folyadékkal kiürülnek, és hiányuk anyagcsere-zavarokhoz vezet. Az ásványvizekben sokféle nyomelem, ásványi-anyag található, bár az összetétel eltérő lehet aszerint, hogy milyen területen van a vízgyűjtő hely. Amellett, hogy belsőleg fogyasztjuk, sokszor külsőleg is alkalmazzák gyógyfürdőkben.
A természetes szénsavban gazdag ásványvíz nagyon értékes, főként a szívre gyakorol jótékony hatást, míg a jódos víz gyulladáscsökkentő. A földes-meszes víz kálciumban és magnéziumban bővelkedik, ez pedig javítja a vese működését többek között. Elsősorban gyógyfürdőzésre használják a kénes vizeket szív- és érrendszeri betegeknél.
Az ásványvizek fogyasztása tehát egyáltalán nem káros, de fontos a megfelelő anyagokat tartalmazó fajtát kiválasztani, ehhez pedig előfordulhat, hogy orvos segítségét kell kérni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás