Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A fogyókúra előszobája

A fogyókúra előszobája

Mielőtt eszeveszett fogyókúrázásba kezdenénk, érdemes egy megelőző műveletet eszközölni. Ez pedig a méregtelenítés.
A zsírsejtek zsírsavak formájában tárolják a kevesebb, vagy több súlyfelesleget, ami különböző úszógumiként mutatkozik meg rajtunk. A súlyfelesleg az egész testünkön lerakódhat az arcunktól egészen a bokánkig.
Képzeljük el úgy, hogy valahol a bőrünk alatt kisebb, vagy nagyobb luftballonok tömkelege lakozik. Ezek a lufik meghatározott mennyiségben vannak jelen, de az eredeti méretüknek a többszörösére is tudnak növekedni úgy, hogy nagy mennyiségű felesleget, vagyis zsírsavat raktároznak. A lufik között viszont méreganyagok gyűlnek fel, melyek megakadályozzák, hogy azok kisebbek legyenek, vagyis leadhassunk túlsúlyunkból.
Lássuk, mi is a teendő szép sorban.
Először méregtelenítsünk, hogy a felhalmozódott méreganyagok távozhassanak szervezetünkből, utat nyitván a következő lépéshez, a sikeres fogyókúrához.
A méregtelenítéshez sokféle megoldást találhatunk. Ami a legfontosabb azonban, hogy ne vessük bele magunkat meggondolatlanul bármilyen kúrába. A legfontosabb, hogy olyat válasszunk, mely önmagában nem tartalmaz méreganyagot, például cukrot. Az egész kúra idején nagy gonddal ügyeljünk arra, hogy étkezéseinkkor se fogyasszunk gyorsfagyasztott, tartósított élelmiszereket, állományjavítóval, ízfokozóval, és nem természetes aromával készült ételeket!
Tekintve, hogy méregtelenítést nem lehet korlátlanul végezni, csak évente két alkalommal ajánlott, talán nem is olyan nehéz az év tizenkét hónapjából csupán kettő idején kiemelkedő figyelemmel viseltetni saját magunk iránt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply