Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Étvágycsökkentő kellemes illatok

Étvágycsökkentő kellemes illatok

A fogyókúrázóknak a diéta és a mozgás kiegészítéseként az aromaterápia is segítségére lehet céljuk elérésében. Néhány orvos és aromaterapeuta javasolja is a fogyni vágyóknak, mert egyes illatok képesek az étvágy csökkentésére, ami megakadályozza azt, hogy túlegyük magunkat. Néhány illóolaj bizonyítottan hatásos erre a célra.
A borsmenta az egyik legjobb ismert illat az étvágy mérséklésére. Elősegíti a telítettségérzés kialakulását, csökkenti az édességek iránti vágyat. Ha evés előtt tíz-tizenöt perccel borsmentaolajat szagolunk, kevesebbet fogunk kívánni enni.
A grapefruitot már régóta összekapcsolják a fogyással. Az aromaterápiában bizonyosan hatékony, friss, élénk illata segít az édesség iránti vágy leküzdésében, különösen a rózsaszín grapefruit olaja. Cseppenthetünk két tenyerünkre is belőle, dörzsöljük össze őket és lélegezzük be az illatot. Étkezés előtt legalább öt perccel szagoljunk grapefruitolajat és igyunk meg egy pohár vizet.
A citrom sok aromaterapeuta szerint felgyorsítja az anyagcserét és aktivizálja a zsírt égető sejtek működését. Az illat az agy racionális, gondolkodó bal féltekéjét stimulálja, megelőzve ezzel az érzelmi evést, amit a fogyókúrázó csak akkor ismer fel, amikor már régen késő.
Mind a pacsuli, mind az édeskömény illat is étvágycsökkentő. Az édeskömény ilyen célú használata egészen az ókori görögökhöz nyúlik vissza. A pacsulit használják még szorongás vagy düh kezelésére is. A pacsuli és az édeskömény együtt igen jó kombináció, érdemes őket nem csak evés előtt, de nap közben is aromamécsesben párologtatni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply