Kezdőlap / Divat-szépség / A kémiai hámlasztás menete

A kémiai hámlasztás menete

A beavatkozást ambuláns rendelésen is el lehet végezni, de ha nagyobb területeken végzik a lecsiszolást, akkor rövid – egy-két napos – intézeti elhelyezés tanácsolható. Ha kis területeket kell csak kezelni, akkor a helyi érzéstelenítés teljesen elegendő, de altatni is lehet. A beteg alkatától függ, hogy egy nagyobb területen egy ülésben vagy inkább több részletben végezzük a beavatkozást. Ha az egész arc kezelése szükséges, akkor sem tart egy óránál tovább az egész.
A bár lecsiszolása után néhány órával vékony pörk képződik. A beteg alkatától függ, hogy milyen gyorsan képződik új bór. A seb gyógyulása és az új bőr kialakulása általában tíz-tizennégy napot szokott igénybe venni. A beavatkozás utáni napokban enyhe duzzanatra kell számítani.
Az aránylag csekély fájdalmakat a szokásos fájdalomcsillapítókkal enyhíteni lehet. Három-négy nap múlva a panaszok meg szoktak szűnni. Az arcbőr lecsiszolása után, akárcsak a kémiai hámlasztást követően, kizárólag folyékony táplálék fogyasztása javasolható. Egy ideig speciális krémeket is kell használni.
Mind a kémiai hámlasztásra, mind a bőr lecsiszolására érvényes, hogy a kezelt bárterület legalább néhány hónapon át kifejezetten érzékeny maradt, tehát legalább a közvetlen napsugárzástól védeni kell. A nagy fényvédő faktorú, ibolyántúli sugaraktól védő kenőcsök alkalmasak a napsugárzás károsító hatásának megakadályozására, de ezeket valóban rendszeresen kell alkalmazni. A kezelést végző orvos az adott körülmények figyelembevételével pontos, egyéni tanácsokat fog adni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás