Kezdőlap / Divat-szépség / A kémiai hámlasztás utáni állapot

A kémiai hámlasztás utáni állapot

A beavatkozás után az arcot olyan kötéssel fedik, amely csak a szemet, az ajkat és az orrnyílást hagyja szabadon. A kötést általában két napon át kell az arcon hagyni. Ha csak kisebb területeket kezelnek, akkor természetesen arányosan kisebb kötés is elegendő.
A hámlasztás utáni napokban az arc területén meglehetősen kellemetlen érzés jelentkezik. Úgy érzi a beteg, hogy az egész bőre feszessé vált, majd enyhe fájdalom alakul ki, amelyet végül viszkető érzés vált fel. A viszketés már a gyógyulási folyamatot jelzi. A kötés eltávolítása után az arcot néhány napon keresztül speciális hintóporral kell kezelni. A kialakuló enyhe duzzanat gyorsan visszafejlődik. Körülbelül egy héttel a beavatkozás után a hintőporozás helyett egy különleges összetételű krémet kezdünk alkalmazni, és ekkor már óvatosan el lehet kezdeni a mosakodást is. Az arcfestés alkalmazásával azonban még legalább egy további hétig várni kell.
A beavatkozást követő két napon ágynyugalmat kell ajánlani, sőt azt mondhatjuk, hogy ez elengedhetetlen. Ezen a két napon csak folyadékot fogyaszthat a beteg. Ha az ajkak hámlasztására is szükség volt, akkor ebben az időben beszélni sem tanácsos.
Az a tapasztalat, hogy a beavatkozást követően a beteg legalább tíz napon át egyáltalán nem akar másokkal találkozni. Az újonnan képződő bőr ugyanis kifejezetten élénk rózsaszínű, de ez a szín rövidesen megváltozik. Ugyanakkor kétségtelen, hogy több hónapot is igénybe vehet, amíg a bőrnek a szokásos, természetes, végleges színe ismét kialakul. Általában arra lehet számítani, hogy az újonnan képződő bőrön nem lesznek ráncok és foltok. Ha az arcnak csupán egy részét kezelték, akkor ez a terület, ha csak kicsit is, de sápadtabb színű maradhat. A különbséget a megfelelően alkalmazott púder könnyen eltünteti.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás